До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 культових фільмів про роздвоєння особистості

17 січня у прокаті представляють довгоочікуваний сиквел фільмів "Невразливий" і "Спліт" – картину "Скло". До виходу стрічки про злочинця з множинним розладом особистості, Vogue UA згадує 5 культових фільмів про роздвоєння особистості.

Психо, 1960

Класика світового кінематографа Альфреда Гічкока знята за мотивами однойменного роману Роберта Блоха. Це історія молодого хлопця на ім'я Норман Бейтс, розумом якого час від часу опановує особистість мертвої матері. Норман – засновник невеликого мотелю в американській провінції. Саме це непривабливе місце зберігає в собі безліч страшних таємниць на вигляд невинного Нормана.

Реклама
Бійцівський клуб, 1990

Чудовий фільм Девіда Фінчера, знятий за бестселером Чака Паланіка, з Бредом Піттом і Едвардом Нортоном в головних ролях. У центрі сюжету – клерк, що страждає від безсоння, який одного разу зустрічає відчайдушного хлопця на ім'я Тайлер, знайомство з яким змінює його спосіб життя і принципи.

Машиніст, 2004

Одна з найяскравіших робіт Крістіана Бейла – роль машиніста Тревора Різника. По-перше, для цього фільму акторові довелося схуднути на 30 кг, а по-друге, зіграти втомлену людину з постійними галюцинаціями. Він уже давно втратив зв'язок з реальністю, а постійне відчуття провини змушує Різника розвинути альтер его, яке примушує його зізнатися в злочині і прийняти покарання.

Острів проклятих, 2009

Тандем Леонардо Ді Капріо – Мартін Скорсезе завжди захоплює. "Острів проклятих" не лякав і не лякає. Це більше фільм, похмура краса якого приносить задоволення. За сюжетом, два агенти вирушають на острів, де розташована психіатрична лікарня, щоб розкрити вбивство. Однак під час заплутаного розслідування федерал починає розуміти, що насправді – він і є пацієнт установи. Як це часто буває в фільмах про роздвоєння особистості, у фіналі "Острова проклятих" більше питань, ніж відповідей.

Чорний лебідь, 2010

2011 року психологічний трилер Даррена Аронофскі отримав премію "Оскар" в категорії "Найкраща актриса" (Наталі Портман). Сюжет фільму розгортається навколо нової постановки "Лебединого озера", в якому триває боротьба за головну роль. Молода балерина Ніна (Портман) хоче виконувати саме цю партію, але хореограф Тома Леруа (Венсан Кассель) не бачить в ній достатньо жорсткості і норовистості. Під тиском режисера у дівчини починають виникати збочені галюцинації.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.