До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Флоренції відкрили виставку Марини Абрамович

21 вересня у флорентійському Палаццо Строцці представили нову виставку Марини Абрамович. The Cleaner – це велика ретроспектива художниці, яка об'єднує сто її найвідоміших робіт: відео, фотографії, картини, об'єкти, інсталяції та архівні матеріали перформансів з 1970-х до 2000-х років.

Марина Абрамович

Ретроспектива Абрамович – серія виставок, які щорічно відбуваються у Палаці Строцці: до цього тут вже показали великі ретроспективи Ай Вейвея і Білла Віола. Проект The Cleaner до цього був показаний в Стокгольмі і Лондоні – в 2016 та 2017 роках. Виставку супроводжує велика увага: так, в Стокгольмі відвідувачі стояли в черзі по 3-4 години щоденно. У центрі проекту – перформанс The Cleaner, під час якого Марина Абрамович запрошує до участі публіку. Тим часом 23 вересня стало відомо, що на художницю напали під час відкриття цієї виставки: хтось вдарив Абрамович по голові картиною з її зображенням. Директор музею Артуро Галансіно повідомив, що художниця не постраждала і тепер хоче з'ясувати мотиви нападника.

Реклама

Виставка триватиме з 21 вересня 2018 до 20 січня 2019 року у Флоренції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.