До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про новий перформанс Марини Абрамович у Лондоні

З 19 до 26 лютого Марина Абрамович представить новий перформанс у лондонській галереї Serpentine. Нова робота сербської художниці The Life – це суміш мистецтва і технологій.

Протягом п'яти днів галерея Serpentine прийматиме Марину Абрамович і її проект The Life ( "Життя") – це, по суті, "змішана" реальність. Нова робота триватиме 19 хвилин і ґрунтується на давньому захопленні художниці поняттям "матеріальної відсутності". Використання змішаної реальності – віртуальної і реальної – дає змогу Абрамович вивчити, як використовувати своє власне тіло в ролі суб'єкта й об'єкта через освоєння нової території на стику технологій і перфомансу. The Life продюсує американо-британська студія Tin Drum, що працює виключно у сфері Mixed Reality.

Реклама

Унікальність проекту полягає в тому, що відвідувачі зможуть одночасно відчувати інтимну, але цифрову зустріч з художницею. Для цього перед входом глядачі отримають спеціальний пристрій Magic Leap One. На відміну від віртуальної реальності, змішана дасть змогу галереї і іншим відвідувачам бути повністю видимими один одному. У центрі галереї буде п'ятиметрове коло з каната, де цифрове зображення Абрамович буде помітним через Magic Leap One. Відвідувачі зможуть вільно досліджувати рухи художниці, наче вона справді в кімнаті.

Завдяки співпраці з Tin Drum Абрамович зможе продемонструвати свою роботу для ширшої аудиторії. "Це перший раз, коли художник використовує таку технологію для створення перформансу, але цей експеримент – лише початок. Я сподіваюся, що багато інших художників візьмуть до уваги мій приклад і продовжать змішувати подібні технології і мистецтво".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.