До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найвідоміших робіт Альбрехта Дюрера

12 квітня в музеї Ханенків відкривається виставка "Дюрер": 60 робіт знаменитого художника Альбрехта Дюрера привезуть до Києва з колекції Харківського художнього музею. У Києві їх покажуть вперше.

"Автопортрет в одязі, оздобленому хутром", Альбрехт Дюрер, 1500

Дюрер – один з найважливіших митців західноєвропейського Ренесансу. В історію німецький художник увійшов, перш за все, як автор гравюр і майстер ксилографії. Дюрер був новатором і революціонером у мистецтві: наприклад, першим серед художників почав працювати у двох техніках гравюри – на дереві і на міді. Його роботи сьогодні наявні в Метрополітен-музеї, в віденському Музеї історії мистецтв, у Британському музеї в Лондоні і старій пінакотеці Мюнхена, а внесок в історію мистецтва настільки великий, що перші десятиліття XVII століття в німецькому мистецтві досі називають епохою Дюрера.

Реклама

З 12 квітня до 15 червня 60 гравюр Дюрера, якого за майстерність і багатожанровість називали "північним Леонардо да Вінчі", можна буде в деталях розглянути в Києві. Vogue.ua тим часом вибрав 10 найважливіших робіт художника.

<b>дюрер 123</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.