До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Костюми принца Чарльза в серіалі "Корона" і в житті

У четвертому сезоні історичного серіалу Netflix "Корона" Джош О'Коннор грає принца Чарльза. Якщо не зважати на однакові вуха й схоже волосся, актор добре попрацював, вивчаючи манери монарха, — напівсутулість зі складеними руками, коса напівусмішка, прикушування губи — і довів їхню імітацію до високої досконалості.

Оливия Колман и Джош О'Коннор в четвертом сезоне сериала Олівія Колман і Джош О'Коннор у четвертому сезоні серіалу "Корона"

Нове десятигодинне свято дворянства авторства Пітера Моргана ставить у центр оповіді шлюб Чарльза й Діани (у виконанні Емми Коррін). На контрасті з третім сезоном "Корони", у якому увагу зосереджено на менш захопливому перевтіленні Чарльза із заляканого школяра Гордонстоуна на принца Уельського, виступ О'Коннора в нових епізодах шоу дав йому змогу продемонструвати власні драматургічні м’язи.

Реклама
 Джош О'Коннор и Тобайас Мензис в четвертом сезоне сериала Джош О'Коннор і Тобаяс Мензіс у четвертому сезоні серіалу "Корона"

Не останню роль у підкресленні такої трансформації принца Чарльза — як у житті, так і культовому шоу Netflix — відіграють чудові костюми. Так у третьому сезоні (і ранньому дорослому віці) Чарльз віддає перевагу повсякденному стилю. Згадаймо тільки його святкове зелено-малинове поло 1975 року або светр Hermès 1977-го. Але четвертий сезон повністю фокусується на його великій колекції костюмів Savile Row.

Диана, принцесса Уэльская и принц Чарльз, посещают церковь 23 апреля 1985 года во Флоренции, Италия, во время Королевского турне по ИталииДіана, принцеса Уельська, і принц Чарльз відвідують церкву 23 квітня 1985 року у Флоренції, Італія, під час Королівського турне Італією

Принц Чарльз упродовж тривалого часу був переконаним прихильником британського пошиття одягу. Його сорочки, як відомо, продукують у Turnbull & Asser, костюми — у Gieves & Hawkes і Anderson & Sheppard, туфлі виготовляє нортгемптонська компанія Crockett & Jones, а за церемоніальний одяг відповідають Ede & Ravenscroft — і ця відданість вітчизняному виробникові яскраво простежується в гардеробі героя О'Коннора в шоу Netflix, над яким працювала дизайнерка костюмів Емі Робертс.

Диана, принцесса Уэльская, принц Чарльз, принц Уэльский, на Braemar Highland Games в Шотландии, сентябрь 1982 годаДіана, принцеса Уельська, і принц Чарльз на Braemar Highland Games у Шотландії, вересень 1982 року
Кадр из четвертого сезона сериала Кадр із четвертого сезону серіалу "Корона"

Всі костюми Джоша О'Коннора бездоганно скроєні — ідеально сидять у плечах і на талії. Однобортний твідовий костюм-трійка з кілтом, у якому Чарльз з’являється під час візиту Маргарет Тетчер до Балморала — комплект буколічної краси. Різні однобортні фланелеві костюми, які пошив британський кравець Тімоті Еверест, упродовж усього шоу мають елегантний вигляд. А різні двобортні костюми, які до сьогодні є візитною карткою Його королівської високості, привертають до себе увагу в кожній сцені.

Джош О'Коннор у четвертому сезоні серіалу "Корона"

Окремо варто згадати про лляний двобортний костюм, у якому Чарльз з’являється під час відвідин принцеси Маргарет на острові Мюстик. Із широкими вилогами, класичною застібкою із шістьма ґудзиками, вишуканим приталеним силуетом і подовженим піджаком, цей костюм має бездоганний вигляд. Добре запам’ятався й прекрасно скроєний двобортний смокінг Чарльза: з низько обрізаним закотом, щільно прилеглий до тіла, з легкої вбиральної вовни Barathea.

Чарльз и Диана, принц и принцесса Уэльские, в речном круизе во время официального визита в Бангкок 5 февраля 1988 года в Бангкоке, ТаиландЧарльз і Діана, принц і принцеса Уельські, у річковому круїзі під час офіційного візиту в Бангкок 5 лютого 1988 року, Таїланд

Костюми Чарльза не ідеальні, але вони сидять на ньому як улиті й чудово йому пасують. У цьому чарівність зшитого на замовлення одягу. Це історія про стиль, а не моду і, можливо, навіть про особливості характеру.

Принц Чарльз на озере Манапури в Новой ЗеландииПринц Чарльз на озері Манапурі в Новій Зеландії

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.