До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 головних трендів на Тижні високої моди весна-літо 2020

Завершився Тиждень високої моди в Парижі і саме час означити тренди вбрання от-кутюр сезону весна-літо 2020. Повітряні рюші і романтичні оборки, об'ємні плечі й рукави, ніжне біле мереживо, грецькі мотиви, напів прозорі фактури, кейпи і різні ремені – стануть головними елементами образів зірок на червоних доріжках цього сезону. Vogue.ua зібрав 7 найпопулярніших трендів у колекціях haute couture весна-літо 2020.

Givenchy
Рюші та оборки

Численні рюші і волани стали головними героями кутюрних колекцій брендів. Так, Givenchy цього сезону зробили ставку на повітряні образи, просочені романтичним настроєм, Iris Van Herpen показали сюрреалістичні вбрання, що нагадують луску і плавники підводних мешканців океану, а Valentino засипали оборками та рюшами не лише подоли суконь, а й фантазійні топи з атласу.

Реклама
Givenchy
Iris Van Herpen

Valentino
Біле мереживо

Цього літа дизайнери одноголосно пропонують придбати хоча б одну річ з ніжного білого мережива. Chanel зробили реверанс у сторону напів прозорих фактур і ажурного плетіння в сільському стилі, Givenchy показали ідеальну весільну сукню з оголеними плечима, а Jean Paul Galtier – мереживний комбінезон для виходів на червоні доріжки.

Chanel
Givenchy
Jean Paul Galtier
Кейпи

Вечірні сукні та ошатні брючні костюми цього сезону йдуть пліч-о-пліч з кейпами. Elie Saab прикрасили білосніжну сукню у стилі бароко мереживною королівською накидкою, Zuhair Murad накинули на плечі ультралегкий шифоновий кейп, а Christian Dior доповнили атласний металізований костюм за допомогою такого ж монументального кейпа.

Elie Saab
Zuhair Murad
Christian Dior
Грецькі мотиви

Грецькі мотиви в цьому кутюрному сезоні – не лише головний мотив весільних образів, а й джерело натхнення для створення вечірніх суконь. Александр Вотьє оспівав ніжних і романтичних героїнь грецької міфології через пудрово-рожеву струмливу сукню на одне плече, тоді як ліванський кутюр'є Зухаір Мурад показав відверту червону сукню у парі з босоніжками-гладіаторами. Для прихильниць багатошарових образів Рональд ван дер Кемп представив сукню складного пошиття з драпіруваннями і ніжним мереживом.

Alexandre Vauthier
Ronald van der Kemp
Zuhair Murad
Об'ємні плечі

Об'ємні повітряні плечі родом з 1980-х років продовжують прикрашати кутюрні образи цієї весни. Так, збільшена лінія плеча і рукави-ліхтарики з легкістю обіграли мінісукню у стилі печворк Viktor & Rolf, повітряні рукави-хмари в сріблястій сукні Ulyana Sergeenko водночас висловлюють драматичний і романтичний настрої, а напів прозорі гіперболізовані плечі і рукави в персиковій сукні Giambattista Valli додають характеру образу.

Victor & Rolf


Giambattista Valli
Ulyana Sergeenko
Напів прозорі фактури

"Голі" сукні з року в рік вибирають знаменитості для виходів на червоні доріжки і цілком ймовірно цей сезон не стане винятком. Ніжна тілесна, чорна та кольорова сітки, декоровані розсипом кристалів, бісеру або перлів, зачаровують своєю красою. Найсміливіші образи слід шукати в кутюрних колекціях Christian Dior, Schiaparelli і Ralph & Russo.

Christian Dior
Schiaparelli
Ralph & Russo
Пояси

Підкреслена лінія талії і масивні ремені не втратили актуальності в новому сезоні – це показують колекції дизайнерів на Тижні високої моди весна-літо 2020. Елі Сааб підібрав ремінь у тон до вечірньої монохромної сукні, Віржіні Віар розбавила квітковий візерунок за допомогою чорного аксесуара, а Жан-Поль Готьє показав авангардний образ, що складається виключно з атласних великих ременів.

Elie Saab

Jean Paul Galtier
Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.