До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль препп у колекціях осінь-зима 2020/2021

Спідниці в клітинку, відкладні комірці, вовняні жилети, жакети і джемпери — все це складові стилю препп (preppy —"pre-college preparatory"). Препп, що виник в Америці в 50-х роках минулого століття, спочатку вважався субкультурою, носіями якої були учні елітних навчальних закладів — діти забезпечених батьків.

1969 рік

До 80-х препп залишався привілеєм обраних, а вже в 1985 році Tommy Hilfigier починають випускати одяг в такому стилі, популяризуючи його і розвіюючи міф про ексклюзивність. У 90-ті preppy трохи втрачає свою популярність, адже на модний Олімп виходить стиль гранж. Проте в сезоні осінь-зима 2020/2021 дизайнери знову повертають на подіуми акуратні і відточені образи учнів-відмінників, додаючи до них актуальні деталі. Хоча джемпери приглушених відтінків з характерними ромбами і залишаються, як і раніше, актуальними, тепер вони також можуть бути яскравими і укороченими — доводять колекції Versace і Victoria Beckham.

Реклама
Dior
Versace
Victoria Beckham

Правила стилізації плетених жилетів, продиктовані строгими канонами стилю препп, тепер вільно цитуються: вони органічно уживаються як з туфлями на високих підборах, так і зі зручними кросівками. І якщо сезон весна-літо 2020 навчив усіх носити жилетку на голе тіло, осінні тренди диктують поєднання зі строгими сорочками в дрібну клітинку або блузами з воланами.

Gucci
Lacoste

Жакети — вірні супутники жіночого гардеробу ось уже впродовж кількох сезонів. Не менш важливі вони і для образу в стилі препп: подовжений варіант зі шляхетного оксамиту глибокого смарагдового кольору, як у колекції Paul & Joe, укорочений двобортний піджак, як у Michael Kors Collection, або двоколірний жакет-кардиган з хітом майбутнього сезону — бахромою, як на показі Prada, — вибір за вами.

Michael Kors Collection
Prada
Paul&Joe

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.