До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Саманта Джонс передбачила моду на звабливі кардигани

На показі колекції Jacquemus осінь-зима 2021/2022 Кендалл Дженнер дефілювала у вбранні, що поєднало в собі безліч модних тенденцій сезону: укорочений кардиган, скріплений однією застібкою, структурований укорочений блейзер, яскраві штани в тон.

Jacquemus осень-зима 2021/2022Jacquemus осінь-зима 2021/2022

Один з елементів її вбрання — принадний кардиган з однією застібкою зверху незабаром став візитною карткою будь-якої It-girl. Ці крихітні топи, що ледь прикривають оголене тіло, встигли з’явитися скрізь: у шикарних ресторанах, на подіумах, на яхтах у теплому серпанку грецького сонця. Але важливо зазначити, що Саманта Джонс одягла такий перша.

Реклама
Синтия Никсон и Ким Кэттролл в сериале Синтія Ніксон і Кім Кеттролл у серіалі "Секс і місто"

Не таємниця, що за 23 роки після виходу на екрани, серіал "Секс і місто" як і раніше впливає на те, як одягаються жінки в усьому світі. А одній з найулюбленіших героїнь шоу — Саманті Джонс — і зовсім вдалося привнести сексуального позитиву на мейнстримне телебачення.

Той самий звабливий кардиган з’являється в десятому епізоді першого сезону, коли знаменита четвірка сідає в орендований кабріолет, щоб вирушити в Нью-Джерсі на вечірку до подруги з нагоди народження дитини.

Синтия Никсон, Ким Кэттролл и Сара Джессика Паркер в сериале Синтія Ніксон, Кім Кеттролл і Сара Джессіка Паркер у серіалі "Секс і місто"

Для цього заходу Саманта вибрала вкорочений кардиган з двома застібками, що оголює пупок. Героїня Кім Кетролл завжди демонстративно зневажала норми поведінки, сподіваної від жінки її віку. На тлі безлічі її ровесниць у нудних кардиганах і квітчастих сукнях, топ Саманти — це декларація незалежності проти суспільного диктату материнства, багаторічної любові й поетапного переходу до консервативніших форм одягу. У той час як цей епізод обертається навколо дещо розіграної тропологічної бінарності між матерями, як солідними, домашніми жінками, так вільними й незалежними, у Саманті все ще відчувається жінка, що демонстративно зневажає соціальні норми й живе собі на втіху.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.