До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Мілані: нові колекції Alberta Ferretti, Fendi й No.21

Попри карантин, багато брендів вирішило продемонструвати свої колекції у звичному режимі, звісно, з певними обмеженнями за кількістю гостей і дотриманням маскового режиму. На Тижні моди в Мілані вчора свої колекції показали Alberta Ferretti, Fendi й No.21.

Alberta Ferretti

Цього сезону дизайнерка Альберта Ферретті знову повернулася до основних кодів модного Дому Alberta Ferretti. Зокрема, маскулінна естетика 1980-х, характерна для колекцій дизайнерки останніх кількох сезонів, змінилася фірмовою жіночністю й романтичними силуетами, які так добре виходять у Ферретті. Показ нової колекції Alberta Ferretti весна-літо 2021 пройшов у розслабленій і невимушеній атмосфері просто неба в одному з дворів міланського замку Сфорца. В основу колекції дизайнерка поклала ідею про сильну сучасну жінку, якій, крім вечірніх елегантних суконь, потрібен практичний одяг для повсякденного життя.

Реклама
Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

Дизайнерка повністю відмовилася від взуття на підборах на користь сандалій на плоскому ходу в грецькому стилі. Моделі демонстрували денім пастельних відтінків, прикрашений розмитими веселковими візерунками на кшталт гіпівських, вузькі замшеві штани із завищеною талією в парі із шовковими бюстьє, комбінезони були виготовлені з мережива сангало, а светри ручного в’язання мали підкреслено затишний вигляд. Крім того, на подіумі з’явилися куртки-сорочки, бермуди натуральних відтінків, укорочені блузи з рукавами-буфами й короткі сукні з вишивкою в білизняному стилі. Для вечірніх виходів дизайнерка підготувала свої струмливі сукні із шифону.

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

Всю колекцію Alberta Ferretti весна-літо 2021 дивіться тут.

Fendi

Fendi представили нову колекцію, присвячену красі маленьких речей і традицій. Ішлося про цінності, закладені у звичайних предметах домашнього вжитку, як-от бабусина скатертина або посаг, що їх передавали з покоління в покоління. "У таку драматичну мить я думаю, що говорити про моду тільки з погляду одягу недоречно", — зауважила Сильвія Вентуріні-Фенді перед показом. "Я вважаю, що доречніше говорити про цінності, пов’язані з модою, і в моєму випадку, для моєї родини мода завжди була чимось надзвичайно важливим".

Fendi
Fendi

Любов стала сполучною ланкою в цій колекції. Домашній одяг, шовкові сукні й каптани з дерев’яним принтом були продовженням торішньої будуарної колекції, проте цього разу із солодким присмаком. Більша частина колекції була зроблена з ледь забарвленого, але делікатно вишитого льону. Були й бездоганні сукні-фартухи, спокусливі через свій теплий мінімалізм, невагомі туніки з вишуканими квітастими аплікаціями, вузькі сукні з розкльошеними рукавами й м’який трикотаж із цікавим тисненням. На прозорих сукнях, жупанах, сорочках і штанах були надруковані зображення краєвидів з віконних рам у блакитних і брунатних тонах.

Fendi
Fendi

Аксесуари підкреслили домашнє натхнення колекції. Поряд з культовими сумками Peekaboo і Baguette були представлені відра з переробленого пластику, кошики для пікніка, полотняні сумки з логотипом, а також бабусині в’язані мішечки. Але що гості запам’ятають назавжди, так це емоції в очах Сильвії Вентуріні-Фенді, яка востаннє вклонилася як креативна директорка жіночої лінії Fendi.

Fendi
Fendi

Всю колекцію Fendi весна-літо 2021 дивіться тут.

No.21

Свою нову колекцію Алессандро Дель Аква почав із чистого аркуша — на подіумі з’явилася низка білосніжних образів, доповнених кутюрними деталями. Дизайнер запропонував гру контрастів і протилежностей. Ніжні спідниці з каскадами пір’я сусідили з об’ємними худі, строгі пальта доповнювали маскулінні сорочки, а кашемірові джемпери мали прозорі шифонові вставки на спині.

No.21
No.21

Верхній одяг прикрашали англійські шпильки з квітчастими мотивами для жінок і перловими сережками, пришпиленими як брошки, для чоловіків. Багато перероблених кнопок і ланцюжків також було розкидано сукнями з драпіруванням з крепдешину, чоловічими сорочками, спідницями-олівцями й трикотажними виробами. Потім колекція плавно перейшла до сіро-брунатних відтінків, а відтак заглибилася в яскраві барви — від кислотно-зеленого до фіолетового. Алессандро Дель Аква показав іншу сторону колекції, де вкорочені худі й сорочки поєднуються з фірмовими спідницями-олівцями, а картаті мотиви легко переплітаються з атласними деталями.

No.21
No.21

Всю колекцію No.21 весна-літо 2021 дивіться тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.