До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як з'явилися солом'яні капелюхи Jacquemus

Крислатий капелюх Jacquemus, без перебільшення, головний аксесуар цього літа. Його полюбили як баєри та fashion-стилісти, так і ті, хто проводить багато часу біля басейну. Автор хіта – французький дизайнер Симон Порт Жакмю.

Замість того, щоб увірватися в бізнес по-старому: отримати ступінь, стати асистентом у великого дизайнера і тільки потім вжити заходів для створення власного бренду, Жакмю увірвався на модну арену за допомогою соціальних медіа. Він був одним з перших, хто почав робити публікації Instagram-серії з трьох фотографій і потім створювати маленькі історії в Tumblr. А 2011 року дизайнер і, взагалі, використав вуличний протест для просування своєї колекції.

Реклама
Симон Порт Жакмю

Дизайнер вміє знаходити красу в банальному і в непомітних деталях. Навесні 2018-го Симон Порт Жакмю створив головний модний аксесуар сезону. Крислатий капелюх з плоским дном, навряд чи втримався б на маківці, якби не довгі зав'язки. Такий солом'яний капелюх – модний і в хорошому сенсі безглуздий, але в ньому криється заповітний літній настрій.

Солом'яні капелюхи Jaсquemus

"Ця колекція починалася поступово, з моїх дитячих спогадів про матір. Я пам'ятаю її після пляжу: шарф навколо голови, керамічні сережки і парео. Вона завжди усміхалася і була дійсно щасливою", – розповів Жакмю в інтерв'ю американському Vogue.

Жакмю з мамою
"Все своє дитинство я провів, граючи на фермі моєї сім'ї. Дев'яності були епохою техно і технологій, але я був занадто наївний для всього цього. Я хотів бути як Серж Генсбур. Мене надихала французька хвиля, французька культура, сама Франція, – продовжує розповідати дизайнер. – З кожною колекцією я знаходжу правильний баланс між концептуальним і тим, що можна носити. Для мене справді важливо залишатися вірним своєму ринку ".
Його ринок – його шанувальники, такі ж молоді люди, як він сам. Величезний солом'яний капелюх перетворився в головний "instagrammable" аксесуар цього сезону.

Так, минулого тижня популярна датська модель і актриса Емма Лет, головним убором на своє весілля обрала капелюх від Жакмю.

Емма Лет

А всього декілька днів тому відома модель Белла Хадід виклала в Instagram-акаунті своє фото з пляжу в Мексиці в одному з масивних солом'яних капелюхів від дизайнера.

Белла Хадід

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.