До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Голі" сукні — найгарячіший тренд сезону весна-літо 2022

Нового модного сезону у світло софітів з’явилося сміливе вбрання. Неабияк скучивши за гучними вечірками, дизайнери ставлять ставку на сукні, декоровані стразами й камінням, які вже встигли дістати назву "голі".

Rejina Pyo, весна-літо 2022

Головний тренд сезону весна-літо 2022 — це блискуча прозора сукня. Ентузіазм брендів із цього приводу почався під час показів чоловічих колекцій ще в липні, коли AMI закрили своє шоу ультратонкою сукнею з коміром-халтером, яку лейбл стилізував з класичними штанами. Останній образ відповідав назві колекції Le Echappée Belle, що залежно від контексту перекладається як "прекрасна втеча".

Реклама
Khaite, весна-літо 2022

Новий поштовх тренд отримав на показах жіночих колекцій у Нью-Йорку. Тьмяно освітлений подіум Khaite в підвалі багатоквартирного будинку в Нижньому Іст-Сайді пропонував безліч образів, чудових для танцмайданчиків. За прикладом AMI, дизайнерка Khaite Кейт Голстейн продемонструвала найкраще наприкінці, доповнивши свою весняно-літню колекцію 2022 сяйливою сукнею з довгими рукавами. Не дивно, що фото цієї сукні невдовзі заполонили Instagram, а ще багато хто назвав її головним героєм майбутнього сезону.

AMI, весна-літо 2022

Том Форд також залишився відданим своїй гламурній естетиці й представив безліч варіантів з металізованих тканин. Блискучі кроп-топи цукеркового відтінку поєднувалися із шовковими штанами й розшитими стразами куртками в комплекті з чокерами в дусі нульових, а бронзова сукня з круглим викотом римувалася з разками намист і блакитними човниками.

Зої Кравіц у кастомізованій сукні Saint Laurent під час Met Gala

На Met Gala Кендалл Дженнер і Зої Кравіц відзначили повернення "голої" сукні своїми образами: Дженнер була вдягнена в сяйливу сукню Givenchy, а Кравіц вразила присутніх кастомізованим вбранням Saint Laurent.

Supriya Lele, весна-літо 2022

У Лондоні дизайнери піднесли пристрасть до блискучого каміння й леліток на новий рівень. У фіналі колекції Rejina Pyo, натхненої купальними костюмами, була ще одна блискуча сукня: сітчасте чорне міді з подвійними тонкими бретельками з кожного боку, стилізована із сандалями з пір’ям.

David Koma, весна-літо 2022

Дизайнерка Супрія Леле розширила межі своєї техніки й вибрала делікатну вишивку та драпування. Особливу увагу гостей показу привернули гідні вечірок речі — зокрема блискуча мініспідниця, сітчасті сорочки та прозора сукня, розшита бісером.

16Arlington, весна-літо 2022

Девід Кома переосмислив свою фірмову напівпрозору тканину з лелітками. Серед найкращих моделей — бузкова сукня на одне плече й кислотно-жовті сукні з лелітками й оздобленням з пір’я. Весняно-літня колекція 16Arlington запропонувала ще одну дозу блиску: вишивка, сітка й прикраси, які доповнювали майже всі образи.

Кендалл Дженнер у сукні Givenchy під час Met Gala

У Мілані яскраве шоу Blumarine натякнуло, що міланські покази також йдуть у ногу з трендом: креативний директор бренду Нікола Броньяно представив кілька блискучих образів, зокрема й дві прозорі сукні.

Tom Ford, весна-літо 2022

Текст: Alice Cary

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.