До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі квітчасті сукні весна-літо 2021

Квітчасті принти — синонім наближення тепла. З настанням весни хочеться поповнити гардероб не тільки легкими блузами й жіночними спідницями, а й найкращими сукнями з флористичними візерунками. Дизайнери також закохані в рослинні орнаменти і з року в рік тішать модниць весняними сукнями у квітках. Нового сезону в центрі уваги опинилися сукні, всипані дрібними польовими мотивами, образи з великими бутонами, варіанти з квітчастою вишивкою, мальовничі візерунки, як на картинах художників, а також сукні з повторюваним флористичним патерном, моделі, що поєднують кілька різновидів візерунків і драматичне чорне вбрання. Vogue.ua зібрав найгарніші квітасті сукні цієї весни.

Ulla Johnson
Польовий розсип

Романтичні сукні з польовими візерунками — один з улюблених прийомів брендів у весняно-літніх колекціях. Квіти, що ростуть у сільському саду в бабусі, цього сезону плавно перемістилися до колекцій дизайнерів. Chanel показали жіночну сукню зі шлярками, яку недавно продемонструвала Марго Роббі на червоній доріжці церемонії вручення премії "Золотий глобус". Тим часом у Michael Kors Collection і Celine з’явилися сарафани на тонких бретельках, які бренди пропонують поєднувати з костюмними жилетами й кардиганами з тонкого трикотажу. Щоб образ мав цікавіший вигляд, можна пограти з фактурами, поєднуючи грубі черевики або шкіряні лофери з романтичними невагомими сукнями.

Реклама
Chanel
Michael Kors Collection
Celine
Вишиті квіти

Сукні з вишитими флористичними візерунками й аплікаціями — чудова альтернатива образам з квітчастих тканин. Зосередити увагу пропонуємо на напівпрозорих максісукнях з ніжного шифону й шовку в колекції Christian Dior — Марія Грація К’юрі представила як пастельні відтінки суконь, так і чорні колірні рішення, прикрашені вишуканими флористичними орнаментами. Тим часом у Valentino на трикотажних сукнях розцвіли великі бутони троянд, а в Elie Saab з’явилися ошатні образи з різнокольоровими квітами з леліток.

Christian Dior
Valentino
Elie Saab
Великі бутони

Сукні з великогабаритними квітчастими візерунками цього сезону втішать багатьох модниць. Помітні бутони троянд, фіалок, півоній і волошок розцвіли на жіночних, елегантних і романтичних сукнях весняно-літніх колекцій. Valentino представили цілу серію легких суконь — від жовтих до червоних відтінків, Carolina Herrera показали квітастий мінісарафан з об’ємним бантом, а Tom Ford оспівали шовкові силуетні сукні, які точно б оцінили шанувальниці максималізму.

Valentino
Carolina Herrera
Tom Ford
Живопис

Мальовничі квітчасті орнаменти як на картинах відомих художників прикрасили колекції багатьох брендів цього сезону. Плавні переливи барв, абстрактні флористичні мотиви й легкі акварельні мазки майоріли в колекціях Kenzo, Jason Wu і Marchesa Notte. Якщо у Феліпе Олівейри Баптісти, який очолює модний Дім Kenzo, читалися великі бутони троянд фантазійного синього відтінку, то в Джейсона Ву з’явилися сукні з ледь помітним флористичним візерунком.

Kenzo
Jason Wu
Marchesa Notte
Квітчасті патерни

Десятки квіткових бутонів, що симетрично повторюють один загальний малюнок на сукні, являють собою флористичні патерни, які особливо популярні в колекціях дизайнерів цієї весни. Пропорційно розміщені рослинні орнаменти прикрасили ніжну сукню Chloe, яку бренд пропонує носити в парі із шовковою блузою з контрастним принтом. Тим часом Erdem випустили кілька романтичних квітчастих суконь із завищеною лінією талії й об’ємними рукавами, які відсилають до вбрання головних героїнь серіалу "Бріджертони".

Chloe
Erdem
Rodarte
Печворк

Клаптева техніка шиття, іменована як печворк, цієї весни не залишає модних подіумів. Бренди почали з’єднувати різні шматочки тканини, щоб вийшов образ, у якому легко можуть зустрітися польові суцвіття, абстрактні візерунки й зображення великих бутонів троянд. Показовим прикладом цієї техніки стала колекція Dolce & Gabbana. Дизайнери використовували залишки тканин зі знаковими візерунками марки з попередніх колекцій і представили на подіумі справжній флористичний бум. Zimmermann вдалося поєднати в одній сукні ніжні акварельні візерунки й клаптикову техніку, а Preen by Thornton Bregazzi сконструювали богемні сукні з безліччю різних кольорів.

Zimmermann
Preen by Thornton Bregazzi
Dolce & Gabbana
Драматизм

Квітчасті чорні сукні — найдраматичніший тренд цієї весни. Кароліна Еррера пропонує вдягати сукні до підлоги з об’ємними рукавами й ультрашироким поясом, Ердем Мораліоглу радять придивитися до чорного сарафана, розшитого ніби справжніми квітами, а Жюльєн Доссен, креативний директор Paco Rabbane, робить ставку на чорне вбрання, прикрашене по подолі ажурною квітчастою вишивкою.

Carolina Herrera
Erdem
Paco Rabanne

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.