До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кольори природи в колекціях весна-літо 2020

Природа — невичерпне джерело натхнення й одна з головних тем у колекціях весняно-літнього модного сезону 2020 року, що червоною ниткою проходить через покази дизайнерів. Глобальна пандемія й природні катаклізми змусили людей звернути пильну увагу на навколишній світ, а модні доми, створюючи свої колекції задовго до світового локдауну, продублювали це важливе послання на подіумах.

Lanvin; "Зоряна ніч", Вінсент ван Гог, 1889 рік

Прекрасні переливи всіх відтінків синього на нічному небі спонукали дизайнерів відтворити це природне явище у своїх колекціях, а інститут кольору Pantone навіть оголосив його кольором 2020 року. Від світло-волошкового, як у колекції Sportmax, до унікального й упізнаваного Klein Blue, як на показі Balmain, — у поточному сезоні улюблений колір Крістіана Діора по-новому грає барвами, гідно конкуруючи з універсальним чорним.

Реклама

<b>цвета природы синий</b>
Цвета природы в коллекциях весна-лето 2020

Всі відтінки пустелі, від світло-пісочного до насиченого camel, дуже добре підкреслюють строгість ліній та особливості крою. Цього року цей іконічний, монументальний колір відсилає переважно до піщаних пляжів, порожніх через вимушену ізоляцію.

Alberta Ferretti; "Піщаний берег моря", Поль Синяк, 1890 рік

<b>цвета природы беж</b>
Цвета природы в коллекциях весна-лето 2020

Зелений — колір гармонії й балансу. Він багатогранний, і бренди з приємністю використовують його у своїх колекціях. У ньому і літня свіжість, як у Balmain, і вечірня прохолода, як на показі Salvatore Ferragamo. А одним з помітних подіумних трендів став зелений неон, як у колекції Balenciaga, — флуоресцент, що прийшов з моди 90-х і переживає нове народження.

Dolce & Gabbana; картина із циклу Les Nymphéas, Клод Моне

<b>цвета природы зеленый</b>
Цвета природы в коллекциях весна-лето 2020

Передати колір сонячних променів, ще один фаворит Pantone цього сезону, також зважилося багато брендів: Alberta Ferretti й Marco de Vincenzo представили образи в кольорі світанкового сонця, а Gabriela Hearst продемонстрували сукню відтінку яскравого шафрану, що немов переносить на залите сонцем морське узбережжя.

BOSS; "Вигляд моря з вершин Дьєппа", Ежен Делакруа 1852 рік

<b>цвета природы желтый</b>
Цвета природы в коллекциях весна-лето 2020

Мабуть, трохи більше, ніж світанками, природа вабить своїми неймовірними заходами й переливами всіх відтінків рожевого й бузкового. Для того щоб якнайтонше передати це природне явище, дизайнери відтворюють монохромні образи у відтінку light pink або використовують ефект деграде, наносячи його на струмливі сукні й спідниці, як у колекції Jacquemus.

Oscar de la Renta; "Враження. Схід сонця", Клод Моне, 1872 рік

<b>цвета природы розовый</b>
Цвета природы в коллекциях весна-лето 2020

Усе багатство флори чудово передають квітчасті принти. У колекціях Marni й Louis Vuitton, наприклад, дизайнери використовували абстракцію, Dolce & Gabanna продемонстрували тропічні принти, а Givenchy — ретельно задекорували максісукні квітчастими елементами.

Marni; "Висока трава з метеликами", Вінсент Ван Гог, 1890 рік

<b>цвета природы принты</b>
Цвета природы в коллекциях весна-лето 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.