До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За лаштунками Met Gala 2019: як створювали образи гостей

6 грудня у стінах нью-йоркського Музею Метрополітен відбувся щорічний бал Інституту костюма – Met Gala. Сотні гостей відвідали цю яскраву подію, для якої готували образи, максимально відповідні до заявленої теми виставки – "Кемп: нотатки про моду". Vogue.ua вирішив заглянути за лаштунки благодійного вечора і дізнався, як створювали образи деяких героїнь цього дня. У центрі сюжету: Гейлі Бібер у шовковій сукні у стилі Барбі, Зендая у сяйній сукні Попелюшки і фантастичне вбрання Лаверни Кокс.

Лаверна Кокс
Гейлі Бібер

Гейлі Бібер з'явилася в образі невинної і в той же час сексуальної Барбі. Дівчина вдягнула рожеву сукню з лелітками, довгими рукавами, високим горлом і глибоким декольте на спині. Головним акцентом образу стали шовкові стринги з логотипом з кристалів Wang, які визирали з-під сукні, що створювало справжню провокацію. "Ми хотіли показати подвійність чогось солодкого і одночасно скромного, з нотками неслухняності і сексуальності", – прокоментував образ Александр Венг.

Реклама
Гейлі Бібер

Для зачіски і макіяжу Бібер зробила ставку на стиль Барбі: високий білявий хвіст, заплетений Джен Аткін, легкий макіяж від візажиста Деніки Бедросян і, звичайно, знакова білосніжна усмішка. Фінальним акцентом стали діамантові сережки BVLGARI.

<b>Хейли бибер</b>

Зендая

Американській акторці і співачці Зендаї доведеться добряче постаратися, щоб перевершити свій цьогорічний образ на Met Gala. Дівчині дійсно вдалося здивувати не тільки шанувальників, але і всіх гостей вечора. Так, одним помахом чарівної палички кришталево-сіра сукня Зендаї перетворилася в сяйну яскраво-блакитну сукню Попелюшки, розроблену брендом Tommy Hilfiger.

Зендая

Стиліст Зендаї, Лоу Роуч, не просто так вибрав саме такий образ для акторки. Відправною точкою для створення сукні Попелюшки послугувала легендарна колекція Chalayan осінь-зима 2007/2008, в якій технологічний футуризм сусідив з роботизованими елементами. Креативна команда Зендаї для створення сукні співпрацювала з компанією, яка зробила світлову технологію на показі Chalayan, а потім залучила до роботи дизайнера Томмі Хілфігера для втілення задуму.

<b>Зендая</b>

Лаверна Кокс

Акторка Лаверна Кокс з'явилася на заході в скульптурному чорному вбранні, спеціально розробленому для неї дизайнером Крістіаном Сіріано. Лаверна була натхненна культовими образами Balenciaga, представленими в 1950-х і 1960-х роках – гіперболізованими формами і знаменитою сукнею-коконом, а також черпала ідеї з театральних показів Джона Гальяно для модного Будинку Christian Dior у 1990-х роках.

Лаверна Кокс на примірці у Крістіна Сіріано

Для того, щоб реалізувати бажання Лаверни, Сіріано створив архітектурну сукню з шовкової органзи, металізованої парчі і кристалів Swarovski. У роботі використали більше 200 оборок, які зшили вручну для надання форми виробу. Всього над сукнею працювали шестеро людей, і її вдалося завершити менше ніж за два дні. Образ Кокс доповнили: волосся кольору крижаної хвилі, димчасто-блакитні тіні і помада з фіолетовим підтоном і легким акцентом відтінку металік. Голову акторки прикрашав вигадливий аксесуар, розроблений художником з Джакарти, сережки з білими і чорними діамантами Anabela Chan і Le Vian, а на ногах було ексклюзивне взуття Kenneth Cole.

<b>Лаверна Кокс</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.