До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найвідоміші кінообрази Мерілін Монро

Мерілін Монро не була б собою без свого кіногардероба (у реальному житті акторка воліла носити дуже прості, скромні й навіть закриті речі). Однак її вбрання для знімання завжди були надзвичайно ефектними, провокаційними й зворушливими. Наприклад, знаменита сукня з плісированою спідницею, яка злетіла вгору над ґратами метро в стрічці "Сверблячка сьомого року" (яку створив дизайнер костюмів Вільям Травілла спеціально для цієї сцени) назавжди залишилася в історії кінематографу. Як і сукня-бюстьє кольору фуксії з бантом і такими ж рукавичками з фільму "Джентльмени надають перевагу білявкам". Vogue.ua на честь дня народження Мерілін Монро розібрав сценічний гардероб акторки.

"У джазі тільки дівчата"

Дії фільму розвивається в часи "сухого закону" — музичний колектив "Великосвітський джаз красуні Сью" вирушає на гастролі до Флориди, в готель Seminole-Ritz Hotel (знімання відбувалися в реальному готелі Hotel del Coronado і він є в незмінному вигляді досі). Гардероб героїні Монро, Душечки, складався з напівпрозорих суконь, розшитих бісером і лелітками, з глибокими декольте, голою спиною, які іноді потребували часткової відмови від спідньої білизни. За винятком останньої, образ Душечки цілком доречний для сучасних вечірніх виходів.

Реклама
"Кохаймося"

Історія театрального роману з Мерілін Монро та Івом Монтаном у головних ролях за сценарієм Артура Міллера потребувала від костюмерів дещо інших рішень, ніж звичні "голі" сукні й тонни діамантів. Одним з головних предметів гардероба в стрічці став блакитний ірландський светр, зв’язаний "кісками", який, до речі, 1999 року придбав Дім Gerard Darel на аукціоні Christie's. Коротке в’язане вбрання Монро вдягнула разом з напівпрозорими чорними колготками й заспівала Монтану пісеньку My heart belongs to Daddy. Також в арсеналі акторки для фільму були: чорна лаконічна сукня, сорочка чоловічого крою й прості чорні лодочки. Все те, що й тепер можна сміливо носити і вдень, і вночі.

"Сверблячка сьомого року"

Деталі роману веселої рекламної моделі героїні Монро і її сусіда по дому можуть пригадати лише найвідданіші прихильники творчості акторки. Здебільшого фільм запам’ятався сценою із сукнею, що злітає догори. Знімали її на 52-й вулиці в Нью-Йорку о першій годині ночі й подивитися на спідню білизну Мерілін прийшло п’ять тисяч глядачів. Сам же автор вбрання, Вільям Травілла, називав його "тією самою дурною сукнею". На її створення витратили всього два дні, а зшито її було з віскозно-ацетатного крепу. Кожну складку зашивали вручну, а ліф укріпили металевим каркасом. Крім нього, легковажна героїня Монро у фільмі носила легкі літні батистові й бавовняні сукні кондитерських відтінків. Якраз такі стануть дуже популярними цього літа.

"Як вийти заміж за мільйонера"
Підсліпувата, але від цього не менш чарівна, героїня Монро в стрічці 1953 року понад усе хоче вийти заміж за заможного джентльмена. Саме для цього разом з подругами вони винаймають квартиру в "потрібному" будинку й ходять на побачення в запаморочливих туалетах. У денний час три красуні працюють моделями. Цікаво, що під час демонстрації червоного купальника Пола Дебевуа (героїня Монро) промовляє: "Ви знаєте, що найкращі друзі дівчат — це діаманти", цим апелює до свого фільму "Джентльмени віддають перевагу білявкам", знятого трохи раніше. У своєму вечірньому житті, сповненому безглуздих побачень, Пола Дебевуа носить сукні соковитих і яскравих кольорів, а також прикраси, капелюшки й рукавички.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.