До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тиждень моди в Лондоні: нові колекції Erdem, Roksanda і Emilia Wickstead

Тиждень моди в Лондоні продовжується. Дизайнери демонструють актуальні тренди сезону весна-літо 2020. У центрі уваги покази нових колекцій Erdem, Roksanda і Emilia Wickstead.

Erdem

Джерелом натхнення для колекції Erdem весна-літо 2020 стало мультиепізодичне життя кінозірки, моделі і фотографа Тіни Модотті, яку Ердем Мораліоглу охарактеризував як "романтичну, революційну і принципову жінку". Кожне вбрання з колекції було немов листівка з її життєпису. Картини з життя Модотті надихнули Мораліоглу на створення об'ємних пропорцій, перебільшених пишних рукавів з кокетливої тканини, насичених кольорів, рожевих вишивок, хустинок з бахромою і плоских капелюхів з великими полями.

Реклама
Erdem весна-літо 2020
Erdem весна-літо 2020
Erdem весна-літо 2020

На подіумі панували багатоярусні і фольклорні вбрання, що поєднали елементи вікторіанської епохи. Довгі структуровані сукні сусідили з тренчами, прикрашеними англійською вишивкою, і брючними костюмами в строгу смужку і грайливий горох, які відображали суміш романтики і революції.

Erdem весна-літо 2020
Erdem весна-літо 2020
Erdem весна-літо 2020

Всю колекцію Erdem весна-літо 2020 можна переглянути тут.

Roksanda

У колекції Roksanda весна-літо 2020 дизайнерка Роксанда Ілінчич об'єднала свою фірмову жіночність з елементами стилю casual і маскулінними формами. У лондонській галереї "Серпентайн", вже знаковому для дизайнерки місці, відбувся показ нової колекції, лейтмотивом якої послугували циліндричні скульптури архітектора Крісто і романтичні акварельні картини художниці Мері Уетерфорд. Колекція Ілінчич нагадувала полотно художника – пастельні кольори змінювалися на яскраві барви і акварельні мазки. На подіумі головну позицію зайняли монументальні монохромні сукні довжини міді та максі, плісировані бавовняні спідниці, образи з м'якої пом'ятої тафти, що нагадувала зім'ятий аркуш паперу, і лаконічні кейпи.

Roksanda весна-літо 2020
Roksanda весна-літо 2020
Roksanda весна-літо 2020

Наступним акцентом у колекції, який замислила дизайнерка, стали практичні утилітарні елементи, що відсилають до уніформи робочих. Левову частину колекції Роксанда Ілінчич присвятила практичним повсякденним образам, серед яких: вільні функціональні сорочки, комбінезони зі зйомними рукавами, спортивні куртки у стилі 1980-х років і тренчі з грубого матеріалу.

Roksanda весна-літо 2020
Roksanda весна-літо 2020
Roksanda весна-літо 2020

Всю колекцію Roksanda весна-літо 2020 можна побачити тут.

Emilia Wickstead

На створення нової колекції Emilia Wickstead весна-літо 2020 дизайнерку надихнули образи героїнь з фільму Ґрети Ґервіг "Маленькі жінки". Основою сюжету стала історія про дорослішання чотирьох несхожих одна на одну сестер. Так і в колекції Емілії Вікстед фігурували різні елементи: комбінезони та брючні костюми з чоловічим характером м'яких пастельних відтінків, елегантні сукні до кісточок в двобарвну складку, гіпероб'ємні максісукні А-силуету і величезні коміри з блискіток на легких сорочках і сукнях з органзи.

Emilia Wickstead весна-літо 2020
Emilia Wickstead весна-літо 2020
Emilia Wickstead весна-лiто 2020

Дизайнерка взяла за основу брючні костюми, переосмислила їх у сучасній манері та відобразила водночас силу, грацію і жіночність. У колекції присутні романтичні елементи з 1970-х років і конічні силуети з 1990-х. Акцентом стали геометричні вирізи на всі випадки життя: трикутні в елегантних чорних сукнях-футлярах, в формі краплини на білосніжній лаконічній сукні, схожі на півколо в комбінезонах. З наближенням кінця колекція почала візуально збільшуватися в об'ємах – на подіумі з'явилися гіперболізовані сукні з рукавами-буфами.

Emilia Wickstead весна-лiто 2020
Emilia Wickstead весна-лiто 2020
Emilia Wickstead весна-лiто 2020

Всю колекцію Emilia Wickstead весна-літо 2020 можна подивитися тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.