До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Привіт з 1950-х: наймодніші туфлі весни

Сучасна мода гарна тим, що вона дарує абсолютну стилістичну свободу і дає можливість поєднувати в одному образі найрізноманітніші епохи і напрями. Сьогодні можна носити разом об'ємний пуховик і діамантові сережки, трикотажні костюми і класичні туфлі. До речі, останні в цьому сезоні вирізняються особливою витонченістю – наймодніші моделі дедалі ближчої весни повертають нас в п'ятдесяті.

<b>KittenHeelsStreet</b>

Реклама

Витягнутий, в міру гострий носок і "котячий" каблук, ще відомий як kitten-heels, роблять ходу неспішною і спокусливою. У них легко відчути себе справжньою леді, який одяг не був би надягнений зверху.

Prada весна-літо 2018
Miu Miu весна-літо 2018

До речі, історія виникнення kitten-heels вельми кумедна. У 1952 році спеціально для інавгурації Єлизавети II французький взуттьовик Роже Вів'є створив туфлі на високій тонкій шпильці, але ходьба в них вимагала певної вправності і досвіду, а туфлі на kitten-heels якраз і використовувалися для тренувань. Головною їхнею прихильницею через деякий час стала Одрі Хепберн, що можна помітити по образах її героїнь в "Сабріна" і "Кумедній мордочці". Також таку модель полюбили Жаклін Кеннеді, принцеса Діана і врешті-решт Мішель Обама. Для останніх kitten-heels стали справжнім порятунком на офіційних раутах, адже ці високі жінки інакше надто виділялися б на шпильках серед присутніх.

У новому весняно-літньому сезоні туфлі на "котячих" каблуках з'явилися в колекціях Balenciaga, Prada, The Row і Mansur Gavriel. Попри різноманітність фактур і забарвлень, їх об'єднує одне – безкомпромісна чесна жіночність, по якій всі давно скучили.

<b>KittenHeelsStillLife</b>

Читайте також:

Ключові тенденції прийдешньої весни

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.