До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Львівській опері пройде благодійний онлайн-концерт на честь Маріуполя

6 травня зі сцени Львівської національної опери прозвучить третя симфонія Бориса Лятошинського – одного з найвідоміших у світі українських композиторів. У концерті візьмуть участь оркестр Львівської опери та артисти маріупольського театру. Мета концерту, що відбудеться під егідою Днів Європи в Україні, – привернути увагу до ситуації в Маріуполі.

"Симфонія №3" стала одним з найзнаковіших і доленосних творів української історії XX століття у світовому контексті. Драматичний емоційний твір передає переживання війни як трагедії для особистості й людства. Борис Лятошинський написав її відразу після Другої світової війни. Після першого тріумфального виконання в Києві "Симфонія №3" зазнала нищівної оцінки радянських критиків, і композитор змушений був частково переписати її. Борис Лятошинський передбачав таку реакцію, і не раз згадував у листах щодо наклепів на адресу власної творчості: "Як композитор я – мертвий, і коли воскресну – не знаю". Вперше на сцені Львівської національної опери "Симфонія №3" Бориса Лятошинського прозвучить в оригінальній редакції 1951 року.

Реклама

6 травня о 20.00 відбудеться онлайн-трансляція концерту. Доєднатися до онлайн-концерту зможуть глядачі в будь-якій країні світу, придбавши квиток на трансляцію наживо із залу Львівської національної опери. Більшу частину коштів спрямують на благодійність, зокрема на потреби Львівського військово-медичного клінічного центру, як-от закупівля реанімаційного обладнання. Решта грошей стане фінансовою підтримкою для артистів зі всієї України, що нині продовжують свою творчу роботу на базі Львівської національної опери.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.