До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оперна зірка Людмила Монастирська вийшла на сцену Метрополітен-опера, загорнута в український прапор

Людмила Монастирська, одна з найвідоміших у світі українських оперних співачок, днями виконала головну партію у виставі "Турандот" в нью-йоркському Метрополітен-опера. Сцена одного з найпрестижніших театрів у світі стала для Людмили Монастирської можливістю нагадати світу про війну в Україні. Артистка вийшла на поклон, загорнута в українській прапор. Побачивши цю присвяту Україні, багатотисячний нью-йоркський зал буквально вибухнув оваціями – їх можна почути у відео нижче

Фото: The New York Times

Виступ Монастирської має символічне значення. У прем’єрних показах "Турандот" вона замінила росіянку Анну Нетребко, яку звільнили з театру нещодавно за підтримку путіна. "В умовах, коли Путін вбиває невинних жертв в Україні, ми не мали іншого варіанта", – сказав генеральний директор Метрополітен-опера Пітер Гельбі. Анна Нетребко неодноразово публічно підтримувала російську владу, анексію Криму та створення ДНР і ЛНР. Натомість поява Монастирської стала потужним вокальним символом протистояння України.
Людмилу Монастирську в "Турандот" можна почути до 14 травня. До речі, Монастирська – не єдина українська зірка в цій опері. Партію незрячого Тимура виконує український бас Олександр Цимбалюк.

Реклама

Українка Людмила Монастирська зробила карколомну кар’єру на заході. Випускниця Київської консерваторії дебютувала на сцені Національної опери у 2008 році. У 2010 році Людмила вперше виступила на сцені Берлінської опери, виконавши партію Тоски в однойменній опері Джакомо Пуччіні. З того часу розпочалася її світова кар’єра: Монастирська виступала на сценах театру Ковент-Гарден у Лондоні, "Ла-Скала" в Мілані, співала разом з Пласідо Домінго та іншими світовими зірками. У 2012 році Монастирська дебютувала на сцені Метрополітен-опера, ставши справжньою улюбленицею американських критиків. Проте кілька разів на рік Людмилу можна було почути й у Києві – артистка ніколи не забувала про рідну сцену Національної опери. У Києві нині перебувають і батьки Людмили Монастирської, яка в інтерв’ю The New York Times зізналася, що думає про Україну щохвилини.

Відео: Pete Scalzitti / Met Opera

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.