До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тост, капкейки і тарталетки: 3 несподівані рецепти з буряком

Vogue.ua знайшов неочевидні рецепти з буряком, які допоможуть поглянути на цей овоч по-новому. Вашій увазі пропонуємо солодкі капкейки, затишні слойки і ранкові тости.

Photo: Getty Images
Капкейки з буряком і малиновим кремом

Ці капкейки — здорова альтернатива звичайним кексам і маффінам. Буряк тут привертає увагу своєю природною солодкістю і радує красивим кольором.

Реклама
Photo: Getty Images

Інгредієнти:

¼ склянки замороженої малини;

1 ¼ склянки борошна;

¼ склянки порошку какао;

¾ ч. л. розпушувача;

¼ ч. л. харчової соди;

½ ч. л. солі;

200 г вареного буряка;

¾ склянки цукру;

¼ склянки сафлорової олії;

1 яйце;

1 ч. л. ванілі;

½ склянки вершків;

125 г вершкового сиру;

½ склянки цукрової пудри.

Приготування:

Капкейки:

  • Розігрійте духовку до 200 ° C.
  • Підготуйте форму для кексів, змастивши 12 паперових вкладинок олією.
  • У великій мисці змішайте борошно, какао, розпушувач, харчову соду і сіль.
  • Зробіть пюре з буряка з допомогою блендера або кухонного комбайна.
  • Збийте цукор з олією до однорідної маси за допомогою міксера.
  • Додайте яйце, буряк і ваніль і перемішайте до однорідної маси.
  • Поступово додавайте сюди змішані борошно, какао, розпушувач, харчову соду і сіль. Потім влийте половину вершків.
  • Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на ¾.
  • Випікайте капкейки 20-25 хвилин, перевіряючи тісто на готовність дерев'яною паличкою.
  • Готові капкейки потрібно повністю остудити перед нанесенням крему.

Крем:

  • Для приготування крему зробіть пюре з малини за допомогою сита. До малинового пюре додайте вершковий сир і цукрову пудру. Перемішайте до однорідної маси.
  • Викладіть крем на остиглі капкейки.
Слойки з буряком, яблуком і сиром чеддер

Авторкою цієї закуски є Марта Стюарт, відома американська експертка в галузі домоводства. Звучить серйозно, а насправді цю просту страву реально приготувати за 15 хвилин і здивувати гостей.

Тарталетка з буряком. Photo: Getty Images

Інгредієнти:

1 лист замороженого листкового тіста (розморозити і розрізати на 6 кругів);

¾ склянки дрібно натертого чеддера;

1 невелике яблуко (нарізати тонкими скибочками);

1 невеликий буряк (очищений і дуже тонко нарізаний);

Сіль і мелений чорний перець;

½ ч. л. свіжого листя чебрецю.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200° C.
  • Викладіть кружечки тіста на деко з пергаментом і зробіть кілька проколів у тісті за допомогою виделки.
  • На тісто викладіть трохи сиру, потім 2-3 скибочки яблука і 2-3 скибочки буряка. Зверху присипте сиром, що залишився.
  • Додайте сіль, перець і чебрець.
  • Випікайте 13-15 хвилин, щоб тісто набуло золотаво-коричневої скоринки і піднялося.
  • Подавайте слойки теплими.
Тости з буряком, рікотою і зеленню

Ще один рецепт від Марти Стюарт як доказ того, що кулінарія може бути простою і зручною. Всього три основних інгредієнта, а на виході тости мають вигляд витвору високої кухні.

Тости з буряковим хумусом. Photo: Getty Images

Інгредієнти:

4 середніх буряка з листям (воно знадобиться);

1,5 ст. л. оливкової олії;

1 ч. л. меленої кави;

Сіль і мелений перець;

1 зубчик часнику (дрібно нарізати);

½ склянки свіжої рікоти;

4 шматки цільнозернового хліба (зробити тости);

Часточки лимона (для сервірування).

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200° C.
  • Помийте буряк і викладіть його на деко у формочки з фольги.
  • Збризніть буряк оливковою олією і кавою, приправте сіллю і перцем.
  • Щільно загорніть буряк у фольгу і випікайте близько 60 хвилин (поки ніж не буде легко розрізати буряк).
  • Дайте буряку охолонути і видаліть шкірку.
  • У великій сковорідці на середньому вогні розігрійте олію.
  • Викладіть часник і тушкуйте його близько хвилини, до появи аромату.
  • Викладіть на сковорідку листя і стебла з буряка, приправте їх сіллю і перцем. Готуйте, постійно помішуючи, до м'якості (близько 4 хвилин).
  • На поверхні тосту розподіліть рікоту, потім викладіть зелень і буряк.
  • Приправте сіллю і перцем, збризніть олією.
  • Подавайте тости з часточками лимона.

Bon appetit!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.