3 рецепти гарячого шоколаду і какао для прохолодних вечорів
Час гарячих шоколадних напоїв нарешті настав! Цього разу дізнаємось, як готують гарячий шоколад і какао у Великобританії, Іспанії та Канаді.
Щоб скуштувати справжній британський гарячий шоколад, необхідно запастися темним шоколадом відмінної якості, морською сіллю і молоком. Дивне поєднання? Так здається тільки на перший погляд.
Інгредієнти:
300 мл молока;
40 г темного шоколаду;
2 ч. л. окропу;
1 щіпка морської солі;
1 ст. л. вершків (опціонально);
3 краплі ванільного екстракту (опціонально);
1 щіпка цукру (опціонально);
1 ст. л. рому.
Приготування:
- Обдайте чашку окропом, щоб нагріти її стінки — це допоможе шоколаду розтанути.
- Шоколад дрібно наріжте і покладіть у чашку. Додайте сіль, а потім 2 чайні ложки окропу і перемішайте, щоб шоколад розтанув.
- Нагрійте молоко, не доводячи до кипіння, і акуратно додайте його до шоколаду, увесь час помішуючи.
- Коли шоколад розтане, його можна змішати з молоком у блендері, щоб отримати приємну ніжну пінку.
- Подавати гарячий шоколад можна зі збитими вершками, додаванням ванільного екстракту або рому.
Іспанський гарячий шоколад можна їсти ложкою, закушуючи кукурудзяним коржем. Головне, не переборщіть з крохмалем і вчасно визначіться з потрібною вам консистенцією.
Інгредієнти:
3 склянки молока;
140 г шоколаду (поділити на маленькі шматочки);
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
6 ст. л. цукру;
½ ч. л. меленої кориці;
1 щіпка свіжомеленого мускатного горіха.
Приготування:
- Вилийте молоко в сотейник і доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню.
- У невеликій ємності розчиніть кукурудзяний крохмаль в трьох столових ложках холодної води.
- До молока додайте шоколад, помішуючи масу доти, поки шоколад не розтане повністю.
- Поверніть сотейник на плиту і доведіть масу до кипіння.
- Додайте цукор, корицю, мускатний горіх і кукурудзяний крохмаль.
- Помішуючи шоколад упродовж трьох-п'яти хвилин на слабкому вогні, стежте, щоб суміш поступово загусала і плавно стікала з ложки.
- Якщо ви любите солодший гарячий шоколад, то додайте більше цукру.
- Розлийте готовий гарячий шоколад по кухлях і насолоджуйтеся.
Вибирайте мигдальне молоко для легшої текстури і не відмовляйтеся від кайенского перцю, якщо вам не бракує пригод.
Інгредієнти:
2 склянки мигдального молока;
2 ст. л. несолодкого порошку какао;
2 ст. л. кленового сиропу;
2 ч. л. меленої кориці;
1 щедра щіпка морської солі;
1 щіпка кайенского перцю;
2 ст. л. тертого темного шоколаду.
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти, крім тертого шоколаду, за допомогою блендера.
- Потім помістіть суміш у сотейник і нагрійте її на середньому вогні.
- Коли какао буде досить теплим, перелийте його в улюблені кухлі, прикрасьте тертим шоколадом і насолоджуйтеся.