До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Букет нареченої: які квіти обере Меган Маркл

Кожна деталь королівського весілля – це дотримання традицій, тому навіть букет нареченої повинен відповідати сформованим в сім'ї монархів правилам. В середині XIX століття королева Вікторія і принц Альберт привезли кущ мирту в Осборн-Хаус на острові Вайт. І з тих пір гілочку цієї рослини, що символізує любов і шлюб, використовують при складанні королівського весільного букета. Vogue.ua знає, які квіти вибирали для своїх весільних церемоній Єлизавета II, герцогиня Кембриджська і принцеса Діана, а також, чого очікувати від міс Маркл.

Королева Єлизавета II

Королева Єлизавета II вибрала три види білих британських орхідей – каттлею, одонтоглосум і черевичок, доповнивши композицію обов'язковою гілочкою мирту. Кожній з восьми подружок нареченої було надано вінок з лілій. Для декорацій Вестмінстерського абатства використали білі троянди і камелії, а в Букінгемському палаці на кожному столі були вази з гвоздиками.

Реклама
Діана, принцеса Уельська

Весілля принца Чарльза і Діани Френсіс Спенсер стало уособленням декадансу вісімдесятих. Цей настрій поширився і на квіти. У каскадний букет майбутньої принцеси, який важив майже три кілограми, входили білі гарденії, стефанотіси, фрезії, орхідеї, конвалії і троянди Маунтбеттен. Останні – обрані в честь покійного дядька Чарльза лорда Луїса Маунтбеттена. Подружки нареченої несли букети з жовтих троянд і польових квітів – в той час як Собор Святого Павла прикрасили 300-ми горщиками гортензій, лілій і дзвіночків.

Герцогиня Кембриджська

Багато гостей весілля принца Вільяма і герцогині Кетрін запам'ятали польовий клен і граб, якими були встелені проходи в Вестмінстерському абатстві, проте справжній рекорд поставили флористи церемонії, використавши майже 30 000 квітів. З Віндзорського Великого парку для декорацій взяли азалії, бузок, рододендрони і гліцинії. Сам букет герцогині мав дуже делікатний і скромний вигляд, а складений був відповідно до вікторіанської мови квітів. Абсолютно біла сезонна композиція включала гіацинти, які символізують вічне кохання, конвалії, які уособлюють довіру, і турецьку гвоздику (в Англії відома як Sweet William) в честь чоловіка.

Меган Маркл

Гаррі і Меган вже порушили декілька королівських традицій. Одним з останніх таких випадків став вибір весільного торта, коли замість звичного фруктового пирога вони зупинилися на лимонному бісквіті з бузиновим просоченням з Violet Bakery. Можливо, що Меган вирішить не наслідувати приклад попередніх наречених і вибере яскраві квіти, замість білих. З її видаленого аккаунта в Instagram було помітно, що вона любить півонії, особливо кольору фуксії і пудрового відтінку, сезон яких якраз в травні. Можливо, що Меган захоче віддати данину принцесі Діані, як це зробила герцогиня Кембриджська, вибравши для свого букета конвалії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.