До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як створювали костюми для фільму "Фаворитка"

31 січня в українському прокаті представлять "Фаворитку" Йоргоса Лантімоса – один з найбільш ймовірних претендентів на "Оскара" 2019 року.

Кожен костюм у "Фаворитці" зроблений з нуля за шість тижнів. На додаток до цього грандіозного подвигу Сенді Пауелл, творець цих розкішних історичних образів, паралельно працювала над фільмом "Мері Поппінс повертається". Вона побудувала мікро-ательє навпроти своєї практично досконалої Поппінс-майстерні в Shepperton Studios і щосили поєднувала роботу в двох світах: один – 1930-х років, інший – початок XVIII століття.

Емма Стоун у фільмі "Фаворитка"

"Я шалено дробила свій графік, і це був справжній викид адреналіну", – розповідає Пауелл. Спершу вона змалювала параметри для себе: "Знайти спосіб зробити костюми всіх акторів доступним способом", – тому що, по суті, одягу часів царювання королеви Анни, який б зберігся, і який можна було б використовувати – не було. "Могли бути одна або дві, досить непоказні, сумні на вигляд речі, але я не хотіла їх використовувати", – зазначає оскароносний дизайнер костюмів.

Реклама
Кадр з фільму "Фаворитка"

Так, з невеликим бюджетом і ще меншою кількістю часу, Пауелл і її команда вивчили період, розробили форми і силуети, і використовували сучасні і недорогі тканини, щоб створити костюми. В основному, колірна палітра складається з чорного і білого, що звузило можливі варіанти і допомогло створити цільовий підхід.

Емма Стоун і Олівія Колман у фільмі "Фаворитка"

"Я змусила своїх байєрів шукати все, що було в нашому ціновому діапазоні, а потім зосередилася на силуеті і тонах", – розповідає вона про свою методику. "Я знала, що у нас не було б часу або грошей для прикрас і прикрашання, тому подумала, що варто використовувати це обмеження і досліджувати простоту ліній".

Олівія Колман у фільмі "Фаворитка"

За словами Пауелл, якщо придивитися, то можна зрозуміти, що "всі жіночі костюми мають однакову форму". До готових креслень вона додавала деталі, щоб реалізувати складність ліфів і спідниць. "За своєю структурою вони не складні, але їх спритно змушували мати такий вигляд, ніби вони складно зроблені, – зізнається вона. – В половині випадків на костюми масовки були наклеєні накладки! Я застосовувала використану шкіру і еластичний чорний вініл, вирізаний лазером, вони дуже добре працювали як оздоблення".

Кадр з фільму "Фаворитка"

Як тільки Пауелл зробила прототипи монохромних образів для візуалізації, що потрібно було режисеру стрічки Йоргосу Лантімосу, він дав їй повну свободу дій, щоб підхід до відтворення придворного життя був рішучим, дуже схожим на його сценарій. "Ми не знімали традиційний історичний фільм, – каже Пауелл. – З погляду силуету, немає нічого поганого в тому, як були зроблені костюми. Це тільки посилює загальну атмосферу фільму".

Кадр з фільму "Фаворитка"

Наприклад, форма слуг на кухні створена з старого деніму. "Ми купили кожну пару старих джинсів в благодійних магазинах біля Шеппертона, розрізали їх і зшили їх в жіночі корсети і чоловічі жилетки", – згадує вона. Крім того, жодна коштовність не мала цінного походження. Корони і церемоніальні ланцюжки були спрощені і виготовлені вручну, а більшість інших дрібничок були зроблені на замовлення з штучних перлів.

Рейчел Вайс у фільмі "Фаворитка"

Пошуки рішень – це те, в чому Пауелл чудова. Смужки вінілу знову увійшли в гру, і Пауелл створила чокер-пов'язку на око, яка одночасно має красивий і загрозливий вигляд, дуже слушно для Леді Сари (Рейчел Вайс). Чокер настільки сподобався акторам, що вони просили зробити такі ж і для їх героїв.

Емма Стоун у фільмі "Фаворитка"

"Я не знала, чи спрацюють костюми, поки фільм не був знятий, – підсумовує Пауелл. – Було ризиковано робити все чорним і білим, але, на щастя, простота костюмів добре поєднувалася з розкішністю маєтку Гетфілд, де ми знімали".

За матеріалами Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.