До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гіти Леджера: п'ять найкращих ролей актора

4 квітня 1979 року народився Гіт Леджер – один із найталановитіших акторів свого покоління. У дитинстві він захоплювався шахами і навіть виграв юнацький чемпіонат у Західній Австралії. Кар'єру актора він почав у 17 років і встиг знятися в 19 голлівудських стрічках.

Реклама

Смерть ГітаЛеджера у 28-річному віці стала однією з найгучніших подій 2008 року у світі кіно. За роль Джокера у фільмі "Темний лицар" його посмертно нагородили премією "Оскар", а джинси Levi's і рукавички, в яких він знімався в оскароносній "Горбатій горі", продали на одному з аукціонів за $21,000. В день народження актора згадуємо його найбільш знакові ролі.

"10 причин моєї ненависті", 1999

"10 причин моєї ненависті" – один з ранніх фільмів Леджера. Ця кінострічка, свого роду інтерпретація шекспірівської п'єси "Приборкання норовливої", принесла акторові популярність і зробила його ще одним серцеїдом 1990-х років. Навряд чи була дівчина, яка не хотіла, щоб Леджеровий Патрік Верона виконав їй серенаду CannotTakeMyEyesOffYouФренкіВаллі після перегляду цієї романтичної комедії.

"Королі Догтауна", 2005

Санта-Моніка, легендарний пляж Веніс, 1970-ті – сцена, на якій розгортаються події драми "Королі Догтауна". Це історія становлення скейтбордингу і хлопців, які стали легендами цього виду спорту. Гіт Леджер демонструє майже бездоганну роботу в ролі Скіпа. Його гра отримала високу оцінку критиків за реалістичність зображення персонажа і вважається однією з головних гордостей фільму. "Королі Догтауна" також є одним з найкращих фільмів про скейтбординг всіх часів на думку багатьох шанувальників спорту.

"Горбата гора", 2005

Гіт Леджер і Джейк Джилленгол демонструють виняткову гру у драмі "Горбата гора", в якій вони зображують стосунки двох пастухів з Вайомінгу. Незважаючи на те, що Леджер зізнався, що переживав, що він недостатньо зрілий для такої ролі, ця робота принесла йому першу номінацію на премію "Оскар". Його емоційно грубий, але стриманий виступ, безумовно, гарантував б перемогу, якби він не змагався за статуетку з настільки ж гідним Філіпом СеймуромГоффманом у фільмі "Капоте". Загалом "Горбата гора" зібрала вісім номінацій на премію Американської кіноакадемії і вважається одним з найбільш важливих ЛГБТ-фільмів XXI століття.

"Кенді", 2006

Не дуже відомий за межами рідної Австралії, "Кенді" є найбільш недооціненим фільмом у кар'єрі Леджера і, можливо, найкращою роботою актора. Ця драма – дослідження трагедії залежності, зосередженої навколо молодої пари, яка захоплюється героїном. Леджеру вдалося зобразити запаморочливу ейфорію і трагічну пристрасть на шляху до екстазу, самознищення і розпачу. З огляду на смерть актора від випадкового передозування два роки по тому, кожна сцена в "Кенді" доводить, чому Леджера називають одним із найвидатніших акторів свого покоління.

"Темний лицар", 2008

Неможливо скласти список найкращих ролей актора без цієї кінострічки, яка принесла йому посмертного "Оскара" в категорії "Найкращий актор другого плану". Хоча Леджер не був першим, хто увічнив Джокера на екрані, але актор безумовно зробив непередбачуваного персонажа своїм, перетворив його на щось набагато тривожніше, ніж типові лиходії з коміксів. Леджер зробив Джокера-анархіста відчутною загрозою, а не блазнем, і поставив планку того, який вигляд мають мати зловмисники.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.