До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів Венсана Касселя

Одному з найсексуальніших чоловіків світу, талановитому французькому акторові і продюсерові Венсану Касселю 23 листопада виповнюється 57 років. З нагоди дня народження vogue.ua згадує 5 його найкращих фільмів.

"Квартира", 1996

Венсан Кассель у фільмі "Квартира", 1996

Саме стрічці французького режисера Жиля Мімуні, знятій за оригінальним сценарієм, Венсан Кассель і Моніка Беллуччі завдячують своїми стосунками. Це історія про молодого успішного бізнесмена на ім'я Макс (Кассель), який після двох років життя у Нью-Йорку збирається одружитися і осісти в Парижі. Там він зустрічає свою колишню кохану Лізу (Беллуччі), яка таємничо постійно зникає з його життя. Робота в стрічці Мімуні допомогла розкрити акторський потенціал Моніки Беллуччі, а сам фільм отримав премію BAFTA в категорії "Найкращий неангломовний фільм".

Реклама

"Доберман", 1997

Моніка Беллуччі і Венсан Кассель у фільмі "Доберман", 1997

Чорна кримінальна драма, знята Яном Куненом, розповідає про банду так званого Добермана (Кассель), яка тероризує весь Париж. У місцевій поліції настільки одержимі затриманням цих безжальних і жорстоких злочинців, що самі порушують закон.

"Незворотність", 2002

Венсан Кассель і Моніка Беллуччі у фільмі "Незворотність", 2002

Драматичний трилер Гаспара Ное розповідає моторошну історію зґвалтування, що сталося в Парижі. Це один з найцікавіших фільмів, знятих французьким режисером. Історія розказана у зворотному хронологічному порядку. Цікаво, що у Ное перед початком знімань було всього лише три сторінки сценарію, і то тільки з описом сюжету. Тому всі діалоги акторам довелося імпровізувати.

Кадр із фільму "Незворотність", 2002

Прем'єра фільму відбулася в основному конкурсі 55-го Каннського кінофестивалю. Кінострічка настільки шокувала глядачів, що більше двох сотень людей вийшли із залу, а деякі навіть скаржилися на погане самопочуття. Справа в тому, що перші 30 хвилин фільму супроводжуються фоновим шумом низької частоти в 28 МГц. Цей звук важко вловити, він часто виникає під час землетрусів і може викликати у людей блювоту і запаморочення. Саме цей аудіоприйом змусив багатьох покинути сеанс.

"Чорний лебідь", 2010

Наталі Портман і Венсан Кассель у фільмі "Чорний лебідь", 2010

2011 року психологічний трилер Даррена Аронофскі отримав премію "Оскар" в категорії "Найкраща актриса" (Наталі Портман). Сюжет фільму розгортається навколо нової постановки "Лебединого озера" і боротьби за головну партію. Молода балерина Ніна (Портман) хоче виконувати саме її, але хореограф Тома Леруа (Кассель) не бачить в ній необхідної жорсткості і норовливості. У гонитві за бажаною роллю Ніна переживає сильні галюцинації і внутрішній конфлікт.

"Мій король", 2015

Емманюель Берко і Венсан Кассель у фільмі "Мій король", 2015

"Мій король" — дуже французьке, чуттєве, пристрасне і водночас гранично просте кіно про любов. Стосунки двох закоханих в стрічці показані очима жінки, яка тут є жертвою, і назва фільму вельми іронічна. Участь Касселя у фільмі, де він грає "короля мудаків", могла зірватися. Під час першої зустрічі режисера Майвенн Ле Беско з Венсаном, на якій вони обговорювали роль, Кассель дуже критично відгукувався про свого персонажа. Актор вважав його "занадто обмеженим". Після цієї зустрічі Кассель не був упевнений, що погодиться на роль. Фільм був представлений в межах 68-го Каннського кінофестивалю і номінований на премію "Сезар" у 8 категоріях.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.