До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Інстаграми парфумерів, за якими цікаво стежити

Редактор краси Олена Пономаренко вибирає Instagram-сторінки парфумерів, за якими цікаво стежити.

Жак Герлен. Такий вигляд могло б мати фото в Instagram найбільш плодовитого парфумера XX століття

Стежити за парфумерами – одне задоволення. Вони вирушають у казкові експедиції в пошуках нової парфумерної сировини, п'ють шампанське у найбільш фотогенічних локаціях, подорожують по світу. Найулюбленіші персонажі – в короткій добірці.

Реклама
Тьєррі Вассер

Знамениті роботи: Mon Guerlain, Dior Addict (2002), Truth Calvin Klein (у співавторстві з Жаком Кавальє і Альберто Морільясом), Sweet Dreams (2012) для каліфорнійської марки A Lab on Fire, а також близько 150 ароматів, нових і переформулюваних, для Guerlaіn.

Нинішня посада: штатний "ніс" Guerlain.

З Тьєррі ми знайомі особисто; я навіть удостоїлася честі побувати в його робочому кабінеті на фабриці в Орфані і подивитися на старовинні фоліанти, що зберігаються в сейфі, де записані формули парфумів Guerlain. Ця людина тямить у красивому житті, чудово розбирається в шампанському, обожнює взуття Berluti, сорочки та бездоганні костюми шиє на замовлення. У його Instagram – найкрасивіші і дуже захопливі кадри: ось від обіймає Наталію Водянову, музу Guerlain, ось він п'є Dom Perignon на яхті, ось сидить за кермом вантажівки, паповненої корінням ветивера. Це тільки одна сторона його роботи. Друга – пошук натуральної сировини, перемовини з постачальниками, організація нових робочих місць для місцевого населення. Вассер спокійно змінює своє дороге взуття на гумові чоботи, закочує рукави сорочки – і вирушає "у поля". А парфумерний орган у бутику на Єлисейських полях – це лише декор. Нагадування про те, що парфумерія – мистецтво.

<b>тьерри вассер инста</b>

Альберто Морільяс

Знамениті роботи: Acqua di Gio Giorgio Armani, Flower by Kenzo, Vanilla 44 Paris Le Labo, Bvlgari Omnia, Voulez-Vous Coucher Avec Moi і Dark Lord Kilian, 212 Carolina Herrera, Jamais le Dimanche Ego Facto, Pleasures Estee Lauder (у співавторстві з Анні Бузантян), Truth Calvin Klein (у співавторстві з Гаррі Фремонтом), Gucci Bloom і нова лінія ароматів Gucci, ціла сім'я Daisy Marc Jacobs, близько 25 ароматів для власного бренду Mizensir.

Нинішня посада: парфумер концерну Firmenich, засновник власної нішевої марки Mizensir.

Велика людина. Парфумер, який створив стільки парфумерних бестселерів, як, напевно, нікому й не снилося. Всі легенди 90-х, від Acqua di Gio і Pleasures Estee Lauder до "маргариток" Marc Jacobs, – його рук (і таланту) справа. Він віртуозний в роботі з прозорими композиціями, які, тим не менш, довго живуть на шкірі. Морільяс живе в Швейцарії і володіє прекрасним почуттям гумору; він великий франт (його кольорові шкарпетки, фамільні персні та піджаки Gucci можна розглядати вічно). Цього року він святкує 70-річчя, але його крижані блакитні очі, як і раніше, горять. Ми зустрічалися у Флоренції на запуску чоловічого аромату Uomo – я підгледіла, що парфумер курить. До речі, потім з'ясувала, що курять багато "носів" – це освіжає рецептори.

<b>альберто морильяс инста</b>

Олів'є Кресп

Знамениті роботи: Noa Cacharel, CH Carolina Herrera, Dune Pour Homme Dior, Light Blue Dolce&Gabbana, L'Eau Par Kenzo, Femme Rochas, сім'ї Black Opium (у співпраці з Наталі Лорсон, Онорін Блан, Марі Саламань) і Mon Paris YSL (у співпраці з Гаррі Фремонтом і Дорою Багріш), ціла сім'я "яблук" Nina Ricci.

Нинішня посада: парфумер концерну Firmenich, засновник власного нішевого бренду AKRO Fragrances.

Головне, що потрібно знати про Олів'є, – це він підняв дві головні хвилі, які перевернули парфумерний світ з ніг на голову. Він створив чудово свіжий, прозорий L'Eau par Kenzo – і він же (в співавторстві з Івом де Ширином) придумав Angel Thierry Mugler, аромат зі наддозою солодощів, що створив тренд на ласі парфуми і фактично дав життя новій гурманній сім'ї ароматів. Креспу – 64, він народився в Грассі; його дід і батько були парфумерами. Парфумер – і його сестра, Франсуаза Карон, і його син Себастьєн. Кресп щедро ділиться в Instagram своїми джерелами натхнення; його фото – чи то кущ базиліка, чи чашка густого гарячого шоколаду – буквально виділяють аромат.

<b>оливье кресп инста</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.