До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Cлід у повітрі: головний парфумер Guerlain про натхнення

Головний парфумер Guerlain, гедоніст, сибарит, мандрівник Тьєррі Вассер розповідає, де він черпає натхнення.

Диво-дерево

Щороку я їду в Туніс і на заводі, який належав ще Жану-Полю Герлену, два тижні поспіль дистилюю з квітів бігардії олію неролі й апельсинову воду, а з листків петігрейн (ефірна олія); роблю абсолю.

Реклама
Серце дому

Бутик Guerlain на Єлисейських Полях, 68, – серце й душа парфумерного Дому. На другому поверсі будівлі колись були робочі кабінети, а тепер – скарбниця: тут зберігаються знамениті флакони з імператорськими бджолами і колекційні парфуми. Саме тут можна замовити індивідуальний аромат.

Контрасти

Уся парфумерна сировина, добута з бігардії йде в Néroli Outrenoir. Я люблю контрасти: вони надають ароматам ритм, роблять їх об’ємними. Коли аромат рівний, як автострада, якою їдеш 100 км/годину, від монотонності можна заснути. Тому я відтінив яскраву квіткову ноту неролі димними нотами абсолю флердоранжу, чорного чаю і мірри. Вийшов ефект кьяроскуро – гра кольору й світла.

Парфюмированная вода Néroli Outrenoir из коллекции L’Art et la Matière, Guerlain, 100 мл, 6 640 грн.
Місце сили

Полювання на парфумерну сировину займає третину робочого часу – 4 місяці на рік. Вона привела мене в неймовірні місця – Австралію, Туніс, Мадагаскар. У кожної країни своя спадщина й аура, але Індія – моє улюблене місце на землі. Тут особливий дух, особлива магія. Тільки тут я почуваюсь, як удома, тільки тут можна зрозуміти, що таке кольори й квіти.

Список справ

Лежати в гамаку, займатися спортом, курити сигари, пити шампанське, пірнати, насолоджуватися новими ресторанами, медитувати – ось з чого складається моя відпустка. Крім того я обожнюю відкривати нові запахи. Кожна частина планети – джерело натхнення.

Читайте також:

Новый аромат Gabrielle Chanel: репортаж из Афин

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.