До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 весільних трендів у кутюрних колекціях весна-літо 2022

Тиждень високої моди — це не лише десятки образів ручної роботи, вишукана вишивка та аплікації, розкішні вбрання для червоних доріжок і найсміливіша робота з деталями й фактурами, а й привід придивитися до весільних суконь, можливо, навіть для себе. За традицією дизайнери приділили особливу увагу білим вінчальним сукням для майбутніх наречених. На подіумах можна було побачити, на перший погляд, прості, але не менш майстерні білі сукні, вінчальні вбрання з невагомого тюлю, бальні сукні в стилі принцес, образи в довжині міні, а також весільні брючні костюми. Vogue.ua заглянув у колекції Haute Couture і зібрав 5 весільних трендів сезону весна-літо 2022.

Alexis Mabille
Пишні сукні

Вінчальні сукні з пишними спідницями і розкішним декором — класика весільної моди. Традиційно королівські білі сукні можна побачити в колекціях Elie Saab та Zuhair Murad. Ці два ліванські кутюр'є якнайкраще вміють перетворити кожну наречену на принцесу. Так, у цьому сезоні Елі Сааб запропонував ефектну об'ємну сукню з довгим шлейфом, розшиту ніжними бутонами білих квітів і драматичною квітковою вуаллю. Тим часом, Зухаїр Мурад показав весільну блідо-сіру сукню з відкритими плечима, прикрашену сріблястим павутинням по всій довжині. Образ завершила напівпрозора фата. До переліку брендів, що запропонували пишні сукні, цього сезону приєднався Viktor & Rolf. Дизайнери зробили ставку на сукні зі спідницею з тюлю із заниженою талією, а також з об'ємними злегка піднятими рукавами.

Реклама
Elie Saab
Zuhair Murad
Viktor & Rolf
Тюль повсюди

У кутюрних колекціях весна-літо 2022 було дуже багато тюлю, ніжні хмарки цього невагомого матеріалу буквально обіймали плечі моделей і спадали розкішними шлейфами. Giambattista Valli запропонували кілька романтичних образів, один з яких нам особливо запам'ятався — асиметрична біла сукня з багатоярусною спідницею з тюлю та двома вишуканими бантами на грудях. Тим часом, Jean Paul Gaultier показали силуетну напівпрозору сукню, зшиту з кількох шматочків м'якої тканини, а Ashi Studio прикрасили весільне міні повітряним кейпом з тюлю.

Giambattista Valli
Jean Paul Gaultier
Ashi Studio
Міні

Якщо раніше довжина міні асоціювалися винятково з галасливими вечірками і вважалася недоречною на урочистих заходах, то зараз вона легко може прикрасити навіть весільну сукню. Дизайнери вчергове своїми колекціями доводять, що в сучасному світі можливо абсолютно все, а от обмеження можуть бути лише у нас в голові, і їх варто позбуватися. Пропонуємо цієї весни вибирати ефектне міні замість класичної весільної сукні до підлоги. У колекції Chanel ви знайдете елегантне вбрання з твіду відтінку айворі, яке нагадує весільну сукню принцеси Монако Шарлотти Казірагі. Якщо вам імпонує ідея з мінісукнею, придивіться також до весільного складносурядного вбрання Roland van der Kemp або ніжної сукні-бюстьє Elie Saab з довгим шлейфом і ніжним пір'ям.

Chanel
Roland van der Kemp
Elie Saab
Мінімалізм

Краса в дрібницях — саме так можна сказати про мінімалістичні весільні сукні брендів. Так, увага до вишуканих деталей народжує неймовірні весільні сукні, які, примірявши один раз, вже не захочеш знімати. Марія Грація К'юрі бачить майбутніх наречених у лаконічних білих образах, прикрашених фактурними деталями в місці декольте. Тим часом, П'єрпаоло Піччолі декорував просту білу сукню глибоким спокусливим вирізом, а Віржіні Віар розшила бретельки весільної сукні ніжними перлами й помістила на голови романтичний вінок замість вуалі.

Christian Dior
Valentino
Chanel
Брючні костюми

Крім весільних суконь, цього сезону дизайнери одягають майбутніх наречених у білі брючні костюми, які будуть мати на урочистостях не менш привабливий вигляд. Alexandre Vauthier показали костюм-трійку, що складається зі струмливих штанів палаццо, приталеного жилета з глибоким вирізом і жакета з об'ємними плечима. Christian Dior представили більш жіночний силует, який сподобається шанувальницям класики — фірмовий двобортний жакет Bar та широкі штани. Один із весільних образів, що найбільше запам'ятовуються, з'явився в колекції Ashi Studio, його "родзинкою" стала напівпрозора блуза довжини максі, повністю розшита пір'ям.

Alexandre Vauthier
Christian Dior
Ashi Studio

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.