До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 весільних суконь Елізабет Тейлор

Хоча Елізабет Тейлор вісім разів була заміжня, вона тільки один раз одягла традиційну весільну сукню на церемонію одруження. У всіх інших випадках Елізабет вибирала то елегантні костюми-двійки, то кольорові вінчальні сукні. Vogue.ua згадує всі весільні образи Елізабет Тейлор.

Весілля Елізабет Тейлор І Конрада Хілтона, 1950

Перше весілля юної Елізабет Тейлор відбулося 6 травня 1950 року. Дівчина вийшла заміж за Конрада "Нікі" Хілтона у церкві Доброго Пастиря в Беверлі-Хіллз. Актриса вибрала білу весільну сукню, виконану в найкращих традиціях весільної моди — пишна спідниця, вузька талія, довгий рукав і декольте, інкрустоване перлами. Весільну сукню для Елізабет Тейлор розробила відома дизайнерка Хелен Роуз, яка також створила вінчальне вбрання для Грейс Келлі. Для виготовлення весільної сукні знадобилося три місяці і 15 швачок. Убрання було продано на аукціоні в 2013 році за 122000 фунтів стерлінгів.

Реклама
Весілля Елізабет Тейлор І Конрада Хілтона, 1950

Всього через два роки Тейлор знову вийшла заміж. Її обранцем став англійський актор Майкл Уілдінг, який був на 20 років старший за наречену. Для створення весільного образу Елізабет знову звернулася до Хелен Роуз, але цього разу вирішивши піти проти традицій. Так, Тейлор вибрала елегантний костюм, що складається з приталеного жакета з відкладним коміром і спідниці А-силуету. Наречена відмовилася від вуалі на користь квітів у волоссі, а також доповнила образ скромним перловим намистом.

Весільний образ Елізабет Тейлор, 1952

Проте саме з нагоди її третього шлюбу з Майком Тоддом в 1957 році, Тейлор проявила риси драматичної діви, які відтоді стали її спадком. На весіллі в мерії у Мексиці Елізабет була одягнена в білу шовково-шифонову сукню з ефектним широким капюшоном, замість традиційної фати. Проте найяскравішим елементом її образу була обручка з діамантом смарагдового огранювання в 29,9 карат.

Весілля Елізабет Тейлор і Майка Тодда, 1957

Це було востаннє, коли Тейлор надягала біле в день весілля. На наступних п'яти весіллях актриса і лауреатка премії "Оскар" вибирала всілякі кольорові весільні образи і незвичайні силуети — від темно-зеленої сукні з шифону з капюшоном до грецького образу з ефектом омбре. Vogue.ua зібрав усі весільні сукні Елізабет Тейлор.

<b>8 свадебных платьев Элизабет Тейлор</b>

За матеріалами: vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.