До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі королівські весільні туфлі

Раніше ми розповідали про найкращі королівські весільні сукні, а сьогодні йтиметься про весільні туфлі монарших осіб. Як то кажуть, якщо дівчина має відповідну пару взуття, вона може підкорити весь світ, до того ж гарне взуття можна побачити "за кілометри". Тепер залишилося додати, що ідеальна пара туфель може перетворити вас на найгарнішу наречену, яку ви побачите перед дзеркалом. Vogue.ua зібрав найкращі туфлі, які носили члени королівських сімей у день свого весілля.

Весілля Кейт Міддлтон і принца Вільяма
Меган Маркл

Весілля Меган Маркл і принца Гаррі відбулася 19 травня 2018 року й стало легендарною подією. Її пам’ятають з безлічі причин, однією з яких є весільна сукня Меган у мінімалістичному стилі, дизайн якої розробили Клер Вейт Келлер і Стелла Маккартні. Меган доповнила образ туфлями від латиноамериканського дизайнера Едгардо Осоріо, який заснував бренд Aquazzura. Весільний образ герцогині Сассекської надихнув дизайнера на створення шовкових туфель білого кольору, які прекрасно завершили вбрання. Бренд Aquazzura також відомий як фаворит серед взуття Меган Маркл.

Реклама
Весілля Меган Маркл і принца Гаррі
Кейт Міддлтон

Герцогиня Кембриджська за прикладом своїх попередниць підтримує локальні бренди. Так, на власне весілля, яке відбулося 29 квітня 2011 року, Кейт Міддлтон одягла розкішну сукню, яку розробила Сара Бертон, креативна директорка бренду Alexander McQueen. Вишивку на її сукні й вуалі виготовили члени Королівської школи рукоділля у Великій Британії — установи з більш ніж столітньою історією, де зберігають традиції й навчають ремісничої вишивки в цьому куточку світу. Весільні туфлі Кейт були також від Alexander McQueen — ними стали акуратні мереживні лодочки з круглим носком на середньому підборі. Весільних туфель не було видно під пишною королівською сукнею, але тепер їх можна роздивитися на постійній виставці в Кенсингтонському палаці.

Весілля Кейт Міддлтон і принца Вільяма
Шарлотта Казірагі

Весілля Шарлотти Казірагі пройшло у вузькому сімейному колі й було приховане від очей публіки й папараці. Відомо, що в принцеси Монако було дві весільні сукні, одну з яких розробив бренд Giambattista Valli для церемонії вінчання в церкві, а друга була з колекції Chanel весна-літо 2019. Свій другий образ, що складався з атласної молочної тканини й виготовлений у дусі 1950-х, Шарлотта доповнила білими ботильйонами Chanel.

Весілля Шарлотти Казірагі й Дімітрі Расса
Грейс Келлі

Грейс Келлі стала принцесою 19 квітня 1956 року, саме в цей день вона вийшла заміж за принца Монако Реньє III. Її весільна сукня була подарунком від MGM Studios, компанії, з якою вона співпрацювала, коли була актрисою. За її розроблення відповідала художниця з костюмів Гелен Роуз, тоді як весільне взуття виготував британець Девід Евінс. Шкіряні туфлі на низьких підборах з круглим носком були покриті ажурним мереживом "шовкова голка" й розшиті перлами та скляними намистинами. Це взуття нині належить колекції художнього музею у Філадельфії.

Весілля Грейс Келлі й принца Монако Реньє III
Леді Ді

Чи знаєте ви, що принцеса Уельська була майже такого ж зросту, як і її обранець, принц Чарльз? Це стало вирішальним чинником у виборі весільного взуття. Щоб не бентежити свого коханого, принцеса Діана попросила Клайва Шилтона, майстра взуття Made in England, створити весільні туфлі на дуже низькому підборі. Так і вийшло. Для леді Ді розробили гостроносі туфлі із шовкового атласу й вручну прикрасили брошкою у формі серця, а також ефектним перловим оздобленням і вишивкою. У нареченої було дві однакові пари, і, попри те, що одну було втрачено, іншу продали на аукціоні Kerry Taylor Actions за 300 000 фунтів стерлінгів.

Весілля принцеси Діани й принца Чарльза

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.