До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Жак-Ів Кусто — неочевидна ікона чоловічого стилю

Завдяки одному французу людство дізналося багато цікавого про океани й істот, які в них мешкають. Жак-Ів Кусто — морський офіцер, океанограф, захисник природи, режисер, винахідник і дослідник, який написав 50 книг і зняв понад 120 телевізійних документальних фільмів, багато з яких продемонстрували ніколи небачені речі всьому світу. Але Кусто був не тільки знаковим дослідником, а й іконою моди.

Жак-Ів Кусто

Відомо, що Кусто завжди був бездоганно вбраний — ідеально біла сорочка вигідно контрастує з його засмагою, а капітанська форма підкреслює струнку фігуру. Навіть у зрілішому віці океанограф вибирає костюми й чітко розділяє одяг для бізнес-перемовин, життя або роботи на судні.

Реклама
Жак-Ив Кусто, 1973Жак-Ів Кусто, 1973

Гардероб Жака-Іва Кусто створений за принципом відомого "паризького шику". У ньому немає нічого зайвого, але водночас є база, яка стане в пригоді завжди — біла сорочка, ідеально скроєний костюм, бежевий тренч, чорна водолазка й практична сорочка з м’якого деніму. Жак-Ів змінює цей мінімальний набір одягу й завжди має стильний і доречний вигляд.

Жак-Ив КустоЖак-Ів Кусто

Згодом в образі Кусто з’являється одна характерна деталь — червона трикотажна шапка. За словами океанографа, команда Кусто хотіла мати свій символ, помітний елемент, який вирізнятиме її з-поміж усіх інших.

Жак-Ив КустоЖак-Ів Кусто, 1973

Також приклад Жака-Іва Кусто демонструє наскільки доречний та елегантний вигляд у чоловічому гардеробі мають прості водолазки — чорної, червоної або білої буде досить, щоб міксувати їх з іншим одягом.

Жак-Ів Кусто

Образ Жака-Іва Кусто може слугувати натхненням і під час створення зимового образу. Одна з головних експедицій у його житті була в Антарктиду й усі плюси пуховиків цей відважний француз розкрив ще до того, як це стало мейнстримом.


Кадр із фільму "Одіссея" й фото Жака-Іва Кусто

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.