До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українські паралімпійці встановили в Пекіні новий історичний рекорд

Національна збірна України поставила по-справжньому золоту крапку у своєму виступі на зимових Паралімпійських іграх у Пекіні, які закінчилися 13 березня. У кінцевий день змагань наші спортсмени святкували перемогу в лижних перегонах у відкритій естафеті 4х2,5 км.

Уперше у своїй історії наші спортсмени вибороли 29 медалей. Паралімпіада в Пекіні також стала історичною за кількістю золотих медалей (їх аж 11). У підсумковому протоколі наші атлети посіли друге місце, поступившись лише Китаю – господарям змагань.

Реклама

"Від імені всієї олімпійської родини вітаємо нашу паралімпійську команду зі здобуттям високих нагород, бажаємо сил і наснаги для нових здобутків, пишаємося й захоплюємося вашим бойовим духом у цей надскладний час!" – зазначають представники НОК України.

Також варти зазначити, що Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) оголосив про створення Фонду солідарності для надання гуманітарної допомоги українській олімпійській спільноті й першочергової фінансової підтримки. За інформацією Національного Олімпійського комітету, після першого оцінення нагальних потреб української олімпійської спільноти було визначено три напрями щодо надання першочергової фінансової підтримки на 200 000 доларів США:

– евакуація спортсменів, тренерів і членів їхніх сімей з небезпечних районів, охоплених воєнними діями;

– забезпечення житлом у безпечних районах, а також харчуванням, медичною допомогою, ліками та всім іншим, що потрібне для спортсменів, тренерів і членів їхніх сімей;

– підготування національної збірної з художньої гімнастики до наступних змагань серії Кубку світу Міжнародної федерації гімнастики та чемпіонату Європи 2022 року, а також організація тренувальних зборів для вісімнадцятьох атлетів і п’ятьох тренерів національної збірної з легкої атлетики в Туреччині перед участю в міжнародних змаганнях.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.