До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як мюлі витіснили кросівки і стали головним взуттям сезону

Останнім часом чоловіче взуття перетворилося на відкритий майданчик для експериментів зі стилем. Якось усі колективно погодилися з тим, що кросівки Balenciaga Triple S — наймодніша пара в світі, після чого кілька сезонів не знімали ugly shoes. Невдовзі з'явилися кросівки-шкарпетки, а потім і хайкери. Лейбли вуличного одягу почали створювати уггі і крокси. Згодом на контрасті стали популярними елегантні черевики на підборах. Лофери набули незвичного нового вигляду, а сандалі з сучасним дизайном стали популярними.

Усе це, здавалося б, сигналізує про зміну пріоритетів з боку чоловіків. Комфорт і легкість набули більшого значення, ніж формальна процедура, особливо після пандемії. Таким чином на модному параді з'явився новий вид взуття, що стрімко набирає популярність. І це мюлі — пара капців з закритим миском і відкритою п'ятою.

Реклама

У багатьох сенсах мюлі — сьогодні ідеальне взуття для чоловіків. Для любителів розкоші італійський бренд Marni пропонує версію, зроблену з зеленого телячого волосу, тоді як JW Anderson представив Chain Loafe з масивною золотою пряжкою. Повсякденнішим і класичнішим варіантом може бути мінімалістський дизайн John Elliot або Martine Rose. Навіть виробники кросівок — від Nike до adidas і New Balance — представляють цю модель у своїх колекціях, сподіваючись позмагатися за увагу чоловіків.

Мабуть, найдивовижніше у зростанні популярності мюлів що чоловіки носять їх так само активно, як і кросівки. До прикладу, Сет Роген і Tyler, The Creator за кілька останніх місяців не раз з'являлися в мюлях. Не кажучи вже про Каньє Веста, який регулярно виходить на люди в замшевих Birkenstock Boston.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.