До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мішкуваті джинси — модний гіт 2022 року

Якщо навіть головний прихильник силуету скінні Еді Сліман випускає мішкуваті джинси в колекції Celine, можна бути впевненим, що у світі моди в сегменті штанів відбуваються великі зміни, визначальні для епохи.

Celine Menswear весна-лето 2022Celine Menswear весна-літо 2022

Зрештою, саме Еді Сліман зробив худорлявий і андрогінний силует, який так люблять рок-зірки, що постійно недоїдають, — домінуючим образом у 2000-х і 2010-х. Ключем до його роботи для Dior Homme і Saint Laurent були штани й джинси, настільки вузькі, що вони, здавалося, перетворилися на виклик усім розумним нормам пристойності. Вони стали настільки популярними, що навіть репери, на кшталт A$AP Rocky, носили вузькі чорні джинси з парою черевиків Saint Laurent Wyatt. Сьогодні Ракім Маєрс знову з'являється в мішкуватих джинсах у кращих традиціях гіп-гопу, що доводить — ніщо так точно не відображує дух часу, як крій ваших штанів.

Реклама
A$AP RockyA$AP Rocky

Перші спроби повернути в моду об'ємні джинси зробив Демна в колекціях Balenciaga і Vetements ще у 2015 році. Але тоді їхній силует був дещо екстравагантним і став прикладом надприродного вміння грузинського дизайнера алхімізувати предмети антимоди — корпоративні костюми, великі худі й мішкуваті джинси — на золото світу моди.

Balenciaga весна-лето 2022Balenciaga весна-літо 2022

Сьогодні мішкуваті джинси — улюблена річ у градеробі Джастіна Бібера, колись затятого шанувальника вузьких штанів. Дедалі частіше його можна зустріти у величезних джинсах Balenciaga. Канадський співак випереджає тренди і одним із перших випробовує на собі модні гіти.

Джастін БіберФото: @justinbieber

Популярність мішкуватих джинсів можна пояснити всюдисущою ностальгією за 1990-м, яка вперто проривається крізь моду і молодіжну культуру. Те, що здається свіжим і захопливим для 25-річного покоління Z, може здатися кроком назад для тих, хто насолоджується перевагами середнього віку.

Louis Vuitton Menswear весна-лето 2022Louis Vuitton Menswear весна-літо 2022

Проте, існує спосіб перетворити навіть мішкуваті джинси на елегантний предмет гардеробу. До прикладу, у Connolly вільні джинси — це розкішна і доросла інтерпретація тренду. Джинсові штани бренду з високою посадкою і об'ємними штанинами підкреслюють талію — нову ерогенну зону чоловічої моди. Звісно, в ідеалі варто бути худорлявим, як Девід Бові, щоб мати ефектний вигляд у подібних штанях. Поєднуйте таку пару з приталеним жакетом або шовковою сорочкою — і ви отримаєте сучасний образ. Інші приклади витонченого класичного шику мішкуватих джинсів можна знайти у Dries Van Noten та Lemaire.

Dries Van Noten Menswear весна-лето 2022Dries Van Noten Menswear весна-літо 2022

За матеріалами gq-magazine.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.