До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 книг про чоловічу моду, які варто прочитати

Чи буде то об'ємний довідник зі стилю, чи мемуари дизайнера, видання на тему моди без сумніву допоможе заново поглянути на одяг і індустрію в цілому.

"Ікони чоловічого стилю", Джош Сімс

Найкращий том Джоша Сімса "Ікони чоловічого стилю" присвячений найважливішим речам, які упродовж багатьох років формували чоловічу моду. Кожен знаковий предмет було ретельно відібрано, щоб дати читачеві зрозуміти, як він з'явився, яку роль зіграв в чоловічому одязі і чому він не просто важливий, а є знаковим.

Реклама
ABC Of Men's Fashion, Харді Еміс

Оригінальний каталог чоловічого одягу Харді Еміса має бути на полиці всіх, хто цікавиться модою. Частково інформатор, почасти радник невелика, але всеосяжна книга Еміса з витонченістю і гумором охоплює увесь спектр чоловічого стилю.

House Of Nutter: The Rebel Of Savile Row, Ланс Річардсон

Існує безліч фантастичних книг, присвячених легендарній Севіля-Роу, але House Of Nutter: The Rebel Of Savile Row заслуговує на особливу увагу. Бунтар Томмі Наттер став найпершим дизайнером, який відмовився від умовностей, створив культовий стиль, зберігши при цьому свою непокірну ідентичність. Якщо не брати до уваги одяг, історія Наттера це американські гірки, розфарбовані поганою славою, тріумфом і смутком.

True Style: The History And Principles Of Classic Menswear, Дж. Брюс Бойєр

Дж. Брюс Бойєр, колишній редактор відділу моди в (американських) GQ і Esquire авторитет в галузі чоловічого одягу, автор безлічі книг і журнальних статей про класичний стиль. Його довідник щоденного ритуалу одягання, історії і еволюції це розумне, тепле і цікаве чтиво.

Dressing The Man: Mastering The Art Of Permanent Fashion, Алан Флюссер

Цей "путівник" світом чоловічої моди був відповіддю на покоління чоловіків початку нульових, які витрачали на одяг більше грошей, ніж будь-коли раніше, але при цьому мали не дуже гарний вигляд. Автор книги — Алан Флюссер, один з найвідоміших авторів про чоловічий одяг, відомий тим, що створив гардероб Гордона Гекко в культовому фільмі "Уолл-Стріт", а також своїм бездоганним смаком.

One Hundred Years of Menswear, Келлі Блекман

Історик моди Келлі Блекман докладно розглядає чоловічий одяг за останні 100 років, звертаючи увагу на деякі з найбільш знакових аксесуарів, одяг і взуття. Крім того, в книзі підкреслюється важливість впливу таких дизайнерів, як П'єр Карден, Джорджіо Армані і Ральф Лорен, і водначас розповідається про вуличну моду і субкультури.

The Vintage Showroom: An Archive of Menswear, Дуглас Ганн і Рой Лакетт

Ідеальна книга для тих, хто шукає натхнення в нових і різних місцях. Це видання наповнене фантастичними світлинами класичних предметів одягу, починаючи від моделей, похідних з авіації і автоспорту, до пошиття на замовлення і ділового одягу.

The Details: Iconic Men’s Accessories, Джош Сімс

Найдрібніші деталі часто можуть впливати на важливі речі. На жаль, багато чоловіків, як і раніше, про це забувають. У книзі The Details: Iconic Men's Accessories Джош Сімс розглядає аксесуари, які можуть створити або зруйнувати вбрання, і допомагають вибрати найкращі аксесуари, які доповнять гардероб. Сімс не тільки зосереджується на практичних порадах, а й докладно описує історію кожного аксесуара, і те, як він упродовж багатьох років допомагав формувати стиль одягу.

Soccer Style: The Magic And Madness, Саймон Дунен

Бездоганний стиль сучасних зірок футболу відкриває захоплююче вікно в саме серце гри, а ще безпосередньо впливає на те, як одягаються вболівальники. У цій книзі детально розповідається про давні стосунки між модою і спортом: від Джорджа Беста до Девіда Бекхема і від фанатів до менеджерів.

Sneaker Freaker: The Ultimate Sneaker Book, Taschen

Саймон "Вуді" Вуд, власник і засновник журналу Sneaker Freaker, випустив перший номер в 2002 році і відтоді незалежне видання задокументовало всі спільні, індивідуальні, обмежені випуски, ретро-перевидання кросівок, випущених за останні майже 20 років. Книга об'єднує все це на більш ніж 650 сторінках, заповнених інсайдерською інформацією і коментарями справжнього експерта.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.