До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пішов із життя актор Шон Коннері

Помер Шон Коннері — актор, який прославився в ролі Джеймса Бонда і став однією з найбільш культових зірок кіно. Йому було 90.

Шон Коннері

Шона Коннері вважають одним з найкращих акторів, який зіграв культового шпигуна. Він був посвячений у лицарі королевою Єлизаветою II в 2000 році і лише в серпні 2020 року відзначив своє 90-річчя. Його смерть підтвердила його сім'я, зазначивши, що актор помер уві сні на Багамах після тривалої хвороби.

Реклама
Шон Коннери в роли Джеймса БондаШон Коннері в ролі Джеймса Бонда

Актор був улюбленцем публіки упродовж майже півстоліття і вважався одним з найяскравіших героїв великого екрану. Відомий своєю неабиякою зовнішністю, стрункою статурою і неймовірною харизмою, Коннері був першим актором, який зіграв Джеймса Бонда — роль, яку він виконав у семи фільмах франшизи від "Доктор Ноу" до "Ніколи не говори "ніколи"".

Харрисон Форд и Шон Коннери в фильме Гаррісон Форд і Шон Коннері у фільмі "Індіана Джонс і Останній хрестовий похід", 1989

Згодом він перейшов переважно до барвистих ролей другого плану. У 1988 році отримав свій єдиний "Оскар" за роль принципового ірландського поліцейського в "Недоторканних"; він зіграв батька Індіани Джонса у стрічці "Індіана Джонс і Останній хрестовий похід" і капітана російського підводного човна в картині "Полювання на " Червоний Жовтень"". Після важкого досвіду роботи в "Лізі видатних джентльменів", під час якої він, як повідомляється, неодноразово конфліктував з режисером Стівеном Норрінгтоном, Коннері зплишив велике кіно в 2003 році, лише двічі опісля озвучивши мультфільми.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.