До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Остіна Батлера — нового голлівудського улюбленця

Головна роль у високобюджетному музичному біографічному фільмі стала улюбленим методом Голлівуду для того, щоб перевести кар’єру маловідомих акторів на новий, надзвичайно високий рівень. Це сталося з Рамі Малеком, це сталося з Тароном Еджертоном, і, вірогідно, це станеться з Остіном Батлером, який зіграв короля рок-н-ролу Елвіса Преслі в новому фільмі База Лурманна. Та хто такий Остін Батлер і де ви могли його бачити раніше? Розповідаємо, що вам треба знати про американського актора.

Остін Батлер у фільмі Остін Батлер у фільмі "Елвіс", 2022
Хто такий Остін Батлер

Остін Батлер — молодий американський актор. Він народився 17 серпня 1991 року в Анагаймі, штат Каліфорнія. Остін здобув популярність завдяки різноманітним ролям на каналах Disney Channel, Nickelodeon і CW. У липні 2019 року з’явилася новина, що Батлер зіграє Елвіса Преслі в біографічному фільмі База Лурманна. Відтоді до нього прикута неабияка увага. Також Батлер дістав роль у драмі Apple TV+ "Господарі повітря", в якій він грає льотчика-винищувача в період Другої світової війни. Спродюсували серіал Том Генкс та Стівен Спілберг.

Реклама
Особисте життя

За останнє десятиліття в Остіна Батлера було кілька романів. З 2011 року по 2020-й він зустрічався з Ванессю Гадженс. Пізніше — з Лілі-Роуз Депп. Пару сфотографували за поцілунком на вулиці в серпні 2021 року. У 2022 році актор зав’язав нові стосунки — з топмоделлю Каєю Гербер. Разом пара з’явилася на Met Gala та на Каннському кінофестивалі.

Кар’єра

Остін Батлер зажив акторської слави ще на дитячому телебаченні на початку й середині 2000-х завдяки численним ролям у проєктах Nickelodeon і Disney Channel. Спершу актор працював статистом у підліткових комедіях "Розсекречений посібник Неда з виживання в школі" та "Дрейк і Джош" від Nickelodeon, а також стрічці "Ханна Монтана" каналу Disney. Батлер пізніше отримав головну роль у підлітковій драмі Nickelodeon "Зої 101" в останньому сезоні шоу. Він також був запрошеною зіркою в таких шоу Disney, як "Зік і Лютер" і "Чарівники з Вейверлі Плейс". У 2011 році Батлер знявся разом з Ешлі Тісдейл в оригінальному фільмі Disney Channel "Неймовірні пригоди Шарпей" — спінофі популярного фільму "Шкільний мюзикл".

Остін Батлер у серіалі Остін Батлер у серіалі "Щоденники Керрі"

Батлер став популярною фігурою на телебаченні й Бродвеї впродовж останніх 10 років. Зокрема, він зіграв головну роль у приквелі телеканалу The CW до серіалу "Секс і місто" — "Щоденники Керрі" — і зарекомендував себе як актор у прайм-таймі з роллю в шоу "Стріла" та "Хроніках Шанарри". Попри це, Батлерові знадобився деякий час, щоб заслужити справжнє визнання критиків. І лише з появою на Бродвеї, він почав привертати увагу кіноіндустрії до своїх акторських здібностей.

Остін Батлер у фільмі Остін Батлер у фільмі "Одного разу... в Голлівуді", 2019

Відтоді кар’єра Батлера пішла дещо вгору. Він дістав головну роль в ансамблевій зомбі-комедії "Мертві не вмирають", потім знявся у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу... в Голлівуді", і, врешті, здобув вирішальну роль у своїй кар’єрі — Елвіса Преслі. Батлер бездоганно підходить для ролі Елвіса — адже має талант як до співу, так і до акторської гри, він — мультиінструменталіст, який опанував як гітару, так і фортепіано. Важливо й те, що ролі юного серцеїда, які він виконував з перших днів своєї акторської кар’єри, й амплуа романтичного підлітка, ідеально підготували його до завдання зобразити, можливо, найвідомішого серцеїда XX століття.

Остін Батлер у фільмі Остін Батлер у фільмі "Елвіс", 2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.