До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, щоб закохатися в Коліна Ферта

Колін Ферт, який 10 вересня святкує 63-річчя, розпочав свою акторську кар'єру в середині 1980-х років. Проте він почав отримувати широку увагу аудиторії лише в 1995 році, коли знявся в ролі містера Дарсі в мінісеріалі BBC "Гордість і упередження" за романом Джейн Остін. Відтоді Ферт знявся в понад 90 проєктах. У 2010 році він отримав свою першу номінацію на "Оскар" за роль у фільмі Тома Форда "Самотній чоловік", а наступного року виграв премію за роботу у "Король говорить!". З такою великою кількістю чудових фільмів важко визначити, які з них найкращі. Тому у цьому матеріалі ми згадуємо найулюбленіші стрічки з актором.

"Англійський пацієнт", 1996

Колін Ферт і Крістін Скотт Томас у фільмі Колін Ферт і Крістін Скотт Томас у фільмі "Англійський пацієнт", 1996

Культовий фільм "Англійський пацієнт" був номінований на дванадцять премій "Оскар" і отримав дев'ять з них, зокрема, як найкращий фільм року. Для знімання стрічки зібрали прекрасний акторський склад, до якого увійшли Рейф Файнс, Колін Ферт, Жульєт Бінош, Крістін Скотт Томас, Віллем Дефо і Невін Ендрюс. Ферт втілив роль чоловікова, в чию дружину закохався головний герой. Актору вдалося якнайкраще передати всю трагічність долі його персонажа.

Реклама

"Щоденник Бріджит Джонс", 2001

Рене Зеллвегер і Колін Ферт у фільмі Рене Зеллвегер і Колін Ферт у фільмі "Щоденник Бріджит Джонс", 2001

Пригоди незграбної самотньої жінки, яка намагається зорієнтуватися у своїй кар’єрі та особистому житті, підкорили серця читачів роману "Щоденник Бріджит Джонс" по обидва боки Атлантики. Головною темою книги є фантазії Бріджит про зустріч із власною версією містера Дарсі, романтичного головного персонажа з роману Джейн Остін "Гордість і упередження". Надзвичайно популярна екранізація роману була показана на BBC, зробивши Коліна Ферта британським секс-символом. Отже, це був чудовий метакастинг, коли Ферта вибрали на роль Марка Дарсі у фільмі "Щоденник Бріджит Джонс". Ферт — ідеальна версія сучасного містера Дарсі.

"Самотній чоловік", 2009

Колін Ферт у фільмі Колін Ферт у фільмі "Самотній чоловік", 2009

Колін Ферт отримав свою першу номінацію на "Оскар" за роль у фільмі "Самотній чоловік", який став режисерським дебютом дизайнера Тома Форда. Стрічка розповідає про професора англійської мови, який впадає в глибоку депресію після того, як його коханий раптово гине в автокатастрофі.

"Король говорить!", 2010

Колін Ферт у фільмі Колін Ферт у фільмі "Король говорить!", 2010

Колін Ферт отримав "Оскар" за найкращу чоловічу роль за роль у фільмі "Король говорить!", який був номінований на дванадцять "Оскарів". У стрічці розповідається про короля Георга VI, якому несподівано доводиться зійти на британський престол після того, як його брат зрікається корони, щоб одружитися з розлученою американкою. Король Георг був сором’язливим чоловіком, який мав проблему з заїканням. Тому несподіване сходження на престол викликало у нього сильний стрес. Його роботі з логопедом, якого грає Джефрі Раш, присвячена основна частина фільму. Ця історія неодмінно надихає, адже розповідає про те, як навіть членам королівської сім’ї доводиться долати власні психологічні та фізичні труднощі.

"Супернова", 2020

Стенлі Туччі та Колін Ферт у фільмі Стенлі Туччі та Колін Ферт у фільмі "Супернова", 2020

Ще одна карколомна історія про тип горя, пов’язаного з тривалими стосунками. "Супернова" розповідає про Сема (Колін Ферт) і Таскера (Стенлі Туччі), які перебувають у стосунках протягом 20 років. Вони подорожують Англією в кемпері, відвідуючи друзів і повертаючись до місць свого минулого. Причина, з якої вони вирішили здійснити таку подорож, полягає в тому, що у Таскера діагностували ранню деменцію, і пара хоче разом гарно провести час до того, як пам’ять Таскера погіршиться.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.