До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гудбай, Америка: колекція Gosha Rubchinskiy осінь-зима 2018/2019

Йти проти системи і не слідувати загальноприйнятим правилам, схоже, вже стало візитівкою дизайнерів з пострадянського простору. Одним з таких бунтарів, за яким пильно стежить модний світ, є російський дизайнер Ігор Рубчинський, який свою нову колекцію вирішив показати не в Мілані чи Парижі, а в холодному Єкатеринбурзі.

Познайомитися з колекцією Рубчинського приїхала не тільки московська модна преса, а й закордонні гості – президент Comme des Garçons Едріан Йоффе та дизайнер Стефано Пілаті, який після відходу з Ermenegildo Zegna зайнявся організацією виставок.

Реклама

Саме шоу пройшло в вільному та невимушеному форматі – гості стояли, а моделі ходили по імпровізованому подіуму та врізалися то один в одного, то в глядачів, нагадуючи більше не класичний показ, а різновид імерсивної театральної вистави.

Колекція ж була присвячена недалекому минулому Росії – дев'яностим, та саме Єкатеринбург тоді був однією з культурних столиць країни. Тут з'явилися легендарні рок-гурти – "Наутіліус" та "Агата Крісті", а саме місто – рідне для перебудовного художника Еріка Булатова та першого президента Росії Єльцина. Спогади про той час Рубчинський поєднав відразу з декількома колабораціями – Burberry, Levi's, Adidas та Dr.Martens. Причому, кожна з них ідеально вписалася в концепцію колекції, адже знаменита британська клітка була одним з небагатьох модних символів, впізнаваних людьми в перебудовній Росії, а про костюм Adidas або джинси Levi's і зовсім мріяв практично кожен житель країни.

Не можна не помітити й уплив мілітарі на дизайнера. Військові сорочки та бомбери, повсюдний відтінок хакі та поєднання американського і російського прапорів можна інтерпретувати по-різному, але те, що війна та сучасна Росія стали практично синонімами, заперечити не зможе ніхто.

Подивитися всю колекцію.

Читайте також:

Тиждень чоловічої моди в Мілані: Marni, Moschino та Dsquared2

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.