До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Андрій Данилко продає Rolls-Royce Фредді Мерк'юрі

Відомий український артист Андрій Данилко продає легендарний автомобіль — Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску, що належав Фредді Мерк’юрі. Авто буде продане на аукціоні Sotheby’s у Лондоні вже 5 листопада.

Фредді Мерк’юрі в Лондоні, 1986

У Лондоні на аукціон RM Sotheby's виставили Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року. Авто належало легендарному солісту гурту Queen Фредді Мерк'юрі. Музикант купив Rolls-Royce у 1979 році. Сам він за кермом не їздив та користувався послугами водія. Окрім Мерк'юрі, на цьому автомобілі їздили чимало відомих зірок. Після смерті Мерк'юрі в 1991 машину успадкувала його сестра Кашміра.

Реклама
Фото: Sotheby’s

Андрій Данилко купив авто Фредді Мерк'юрі у 2013 році, але так і не зміг ввезти його до України через складнощі з розмитненням. Увесь цей час машина знаходилася у Лондоні. За словами артиста, він купив цей знаковий автомобіль, щоб подарувати його музею Queen або зробити частиною експозиції в Україні. Проте зараз він вирішив, що авто стане інвестицією в майбутнє України.

Фото: Sotheby’sФото: Sotheby’s

Усі вторговані кошти Данилко передасть на створення сучасного центру реабілітації та протезування в Україні. Як повідомляють представники артиста, аукціонний дім не візьме відсоток з продажу та всі 100% коштів перерахує на допомогу для дорослих і дітей, які постраждали внаслідок війни в Україні.

Перший сучасний реабілітаційний центр в Україні Superhumans розпочне роботу на початку 2023 року. Для будівництва команда Superhumans залучає підтримку знаменитостей з усього світу. Проєкт уже підтримали Стінг та його дружина, бізнесмен Річард Бренсон, Олена Зеленська, актор Лієв Шрайбер.

Фото: Sotheby’sФото: Sotheby’s

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.