До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чоловіча мода: одягнутися, як містер Ріплі

У моді звучить джаз і бібоп Чарлі Паркера: весняний гардероб сконцетрований на ретро і простоті. Правильні широкі штани, тільняшки і поло, як у містера Ріплі, – в Helen Marlen Mandarin.

Кадр з фільму "Талановитий містер Ріплі"

Оновлення гардеробу варто почати з перегляду легендарного фільму "Талановитий містер Ріплі" Ентоні Мінгелли. Спрощені і елегантні модні виходи Тома, головного героя, викрадача особистості, – шопінг-гід цієї весни. "Робочий одяг" з післявоєнних 1950-х не здає позицій, але набуває розслабленого вигляду. Приталені і, водночас, вільні піджаки з похилою лінією плечей Barena Venezia, широкі брюки з високою талією і легкі яскраві боулінг-сорочки Ami – в моді прості вільні образи, які межують з курортними. "Простецькі" тканини – бавовна, фланель, трикотаж, денім та льон – компенсують якісний складний крій, що гарантує комфорт, і вивірена кольорова гама. Від робочого одягу мода сезону перейняла рясний декор у вигляді накладних нагрудних і бічних кишень і кольорових кокеток.

Реклама
Golden Goose Deluxe Brand

Піджаки в клітинку стилісти доповнюють укороченими брюками з відстроченими манжетами і трикотажними поло на великих пластикових ґудзиках. У моді манжети на брюках: як нарочито великі, з широким одворотом практично до колін (Ami), так і номінальні, з вузьким контрастним рядком на основній тканини (Joseph). Дизайнери згадують про головні фетиші бітників – радянські "бобочки", як в колекції японських винахідників Tomorrowland, робочі сорочки в клітку "віші", які CMMN SWDN вміло поєднують з нехитрою білою футболкою, а Golden Goose Deluxe Brand пропонує носити вільно – без краватки, зі спортивними піджаками Barena Venezia з накладними кишенями з темно-синього деніму.

Joseph
Tomorrowland

Класичний джинсовий колір, як у сорочок The Gigi з фланелі і тонкої бавовни, – фаворит сезону. Як і фланелеві трійки, що стали головним статусним символом в 1950-х з легкої руки Грегорі Пека в культовій стрічці "Людина в сірому фланелевому костюмі". Правда, вони позбавились жилета: De Bonne Facture змінив його на класичну тільняшку з тонкого трикотажу. Серед флагманів вільного шику, на яких побудований літній гардероб, – строката "гавайська" сорочка з гібіскусами. Ami пропонує носити таку з брюками із завищеною талією і подовженим поясом. Врівноважити "фестивальний" образ допоможуть шкіряні оксфордські черевики на товстій підошві. В межах міста тепер доречна і "курортна" довжина: шорти і штани-бермуди мають прекрасний вигляд з двобортними блейзерами, лляними сорочками і шкіряними лоферами на босу ногу.

<b>HelenMarlenMANRipley</b>

Текст: Анастасія Степула

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.