До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Розумний рожевий: як найромантичніший колір став символом свідомості

Насичені відтінки рожевого за останні роки почали стійко асоціюватися з прогресивними рухами, які в різних сферах відстоюють права жінок і привертають увагу до важливих соціальних питань. Ми вибрали три найрезонансніших відтінки.

Порція фуксії

#HeForShe – це рух солідарності, заснований 2014 року структурою ООН Жінки. Мета – гендерна рівність в усьому світі. У русі вже бере участь більше 1,3 млрд, з 8 березня 2018 існує українське представництво HeForShe.

Реклама
Презентація проекту #HeForShe в межах Ukrainian Fashion Week

Насичений відтінок рожевого в логотипі ініціативи нагадує менш агресивну версію знаменитого shocking pink Ельзи Скіапареллі.

<b>Pink_1</b>

Рожева стрічка

#PinkRibbon (# РожеваСтрічка) – символ міжнародної програми боротьби проти раку молочної залози з 1990-х. Під знаком складеної вдвічі ніжно-рожевої стрічки кожного жовтня відбувається "місяць боротьби", мета якого – поширення інформації про превентивні дії та заходи щодо реабілітації.

#PinkRibbon

У новому сезоні дизайнери нерідко шиють з рожевого підкреслено мінімалістичні і акуратні речі, в яких немає зайвих деталей.

<b>Pink-2</b>

Фіалковий лимонад

#WorldPrematurityDay (#Поспішайки) – міжнародний день недоношених дітей відзначають 17 листопада з 2009 року. В Україні ініціатива стартувала вперше під хештегом #Поспішайки.

Символ руху #Поспішайки

Залучення уваги до проблем дітей почалося з яскравого жесту. У цей день міські кав'ярні продавали каву в паперових стаканах насиченого фіалкового відтінку – символу ініціативи. В Україні цього року фірмовим кольором руху була підсвічена "Софія Київська".

<b>Pink_3</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.