До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Темно-сині джинси — найкраща інвестиція в гардероб

Досить поглянути на довгий список колаборацій Levi's, щоб зрозуміти: денім — великий тренд цього сезону. Miu Miu, Valentino і Ganni звернулися до джинсового гіганта за його досвідом у вдосконаленні повсякденних речей, які точно витримають випробування часом. Дизайнер Ердем Мораліоглу об’єднався з Universal Standard і створив капсульну колекцію, яка змінює правила гри, ґрунтовані на ідеї єдиної уніформи. До капсули ввійшли джинсові комбінезони зі щільного темного деніму, прямі джинси й спідниці з необробленим краєм.

Erdem x Universal Standart

Без сумнівів: денім — це найдемократичніший модний чинник, але з величезним модельним рядом. Джинси з низькою посадкою, об’ємні або мішкуваті — постає запитання: "У яку пару цього сезону варто вкласти гроші вимогливій модниці?". Відповідь одна — індиго. Темно-синій колір надає певної елегантності повсякденному матеріалу, що продемонстрували такі бренди, як Dior і Hermès, Molly Goddard і Charles Jeffrey Loverboy під час презентацій колекцій сезону осінь-зима 2021/2022 року.

Реклама
Molly Goddard

Надеж Ване-Цибульскі з Hermès обернула пандемію собі на користь, повернувшись до основ і створивши добірку предметів першої потреби. "Це більше, ніж реальний одяг, — сказала вона. — Це одяг у своєму справжньому вигляді". Центральне місце в оновленому вигляді Hermès займають розкішні вбрання, сукні й пальта з темного деніму з кишенями в стилі печворк і шкіряними вставками, що додають повсякденним образам ноток ремісництва. Чорнильний денім Dior від Марії Грації К’юрі також мав зовсім утилітарний вигляд — особливо в межах драматичного шоу у Версалі. У поєднанні з модними куртками дизайнерка представила своє бачення сучасного Dior, у якому функціональність поєднується з бажаністю.

Hermes

"Довговічна, але гостра класика гардероба", — так Моллі Годдард підсумувала свою колекцію осінь-зима 2021/2022 року, у якій були представлені елегантний денім і трикотаж у стилі Fair Isle, а також її фірмові сукні з тюлю, подібні до хмар. "Кожен предмет може передаватися з покоління в покоління, і тепер, сподіваюся, так воно й буде", — пояснила дизайнерка свою ідею сучасних сімейних реліквій.

Schiaparelli

Щільний темно-синій денім став основою і для сміливіших стилістичних рішень. Новий провокатор Деніел Роузберрі зі Schiaparelli прикрасив свої вишукані обтислі джинсові комбінезони грайливими символами: золотими вушками, замками та іншими прикрасами. Навряд чи такий декор можна назвати звичайним. Але хто після цього року хоче чогось звичного? Як сказала Годдард: "Мені справді набридло бачити легінси й чорні пуховики на прогулянці в парку". Денім кольору індиго справедливо стає протиотрутою від мішкуватого одягу 2020 року. Дві поради, на які слід зважити в межах нової директиви: навіть не дивіться в бік скіні та по змозі вибирайте вінтаж.

Dior

Текст: Alice Newblod

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.