До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Різьблення по дереву: літнє взуття на дерев’яній підошві

Клоги, сабо, кломпи — всі ці назви об’єднує спільна особливість — масивна дерев’яна підошва. У нинішньому сезоні дизайнери й далі наполягають, що цей матеріал годиться не тільки для інтер’єру. "Дерев’яні черевики" зробили свій зірковий камбек і вже встигли прижитися в літніх гардеробах прихильниць комфорту й зручності.

<b>клоги стрит</b>
Обувь на деревянной подошве клоги

Реклама

Клоги — традиційне взуття багатьох народів світу. Втім про зручність тоді не йшлося: у XVII столітті головним завданням такого взуття було захистити ноги простих трудівників від потрапляння важкого каміння. Однак уже у XVIII столітті у Франції дерев’яне взуття стало привілеєм панівних верств суспільства. Першу широку популярність клогам принесли хіпі й Вудсток, один з найзнаменитіших рок-фестивалів, — в 1969 році в них виступила група ABBA, і заданий тренд знайшов відгук по обидва боки сцени. На той момент від прообразу в клогів залишилася тільки масивна дерев’яна підошва, вони стали дуже варіативними: верх взуття тепер виготовляли зі шкіри, гуми, текстилю, а з винятково закритого взуття клоги перепрофілювалися на босоніжки.

Співачка Ненсі на сцені фестивалю Вудсток, 15 серпня 1969 року
Керолайн Манро, Ніккі Росс і Лула, 13 лютого 1972 року

Своє тріумфальне повернення клоги дістали у 2010-му — після появи на показах Chanel, Miu Miu і Louis Vuitton. Тепер їх щедро прикрашають заклепками, камінням, квітками. Взуття на дерев’яній підошві стали носити знаменитості: сестри Олсен, Періс Гілтон, Міша Бартон та інші. І ось через десятиліття дизайнери представляють нове прочитання сабо й клогів — у поточному сезоні майстерну роботу з деревом показали Alexander McQueen, Miu Miu, Givenchy, Marni та інші бренди. Цього літа взуття на міцній натуральній підошві становить основу базового гардероба.

<b>клоги шоу</b>
Обувь на деревянной подошве клоги

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.