До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому міленіали одягаються як літні люди

Завдяки молоді, що орієнтується на комфорт, флісовий одяг Patagonia і ергономічні сандалі на липучках стали новою розкішшю. Ми потрапили в царство стилю, в якому зазвичай живуть люди, старші 65 років. Але сьогодні в ньому часто можна зустріти людей значно молодших.

Кадр із серіалу "Золоті дівчатка"
Який саме вигляд має "пенсійний" стиль?

Шанувальники "пенсійного" стилю виключили вузькі сонцезахисні окуляри родом з дев'яностих і замість них віддали перевагу великим парам з запахом (післяопераційних пропорцій) і тонованим козиркам з перспексу. День у день вони люблять носити спортивний одяг, білі або пастельні унісекс-футболки та еластичні штани довжиною до кісточки, щоб продемонструвати пару ребристих шкарпеток і кросівки New Balance 608. Одяг з флісу з застібками-блискавками також актуальний. Ультрамодні "пенсіонери" вибирають щось іронічне, як светр з принтом Retired and Loving It британського дизайнера Ashley Williams. Але що б вони не носили, все зводиться до одного – максимального комфорту.

Реклама
Бекстейдж шоу Ashley Williams на Тижні моди в Лондоні сезону осінь-зима 2018/2019
Чому раптом стало модно одягатися так, наче ви на пенсії?

Згідно зі звітом CapitalOne, "людям ніколи не було так добре, як на пенсії, адже у них є час подбати про здоров'я, вони забезпечені і можуть насолоджуватися життям без обмежень роботою". Завидний стан справ, не посперечаєшся. Але чи може це мислення стосуватися і міленіалів? Ті, хто народився в період з 1981 до 1996 року, орієнтовані на нетрадиційні види зайнятості, які в поєднанні зі зростанням культури турботи про себе, переглянули формальні коди одягу, що були популярними серед бебі-бумерів.

Не дивно, що поява тенденції одягатися як пенсіонер багато в чому пов'язана з комфортом (найбільш недооціненою характеристикою в модній індустрії). Саме він є пріоритетом для міленіалів, які подорожують більше, ніж будь-яке покоління до них, поєднують кілька видів діяльності, та у яких все життя перебуває в смартфонах або поміщається в сумці через плече.

У той час, коли міленіали орієнтуються на моду, основану на екологічності та стійкості, саме перевірений гардероб бабусі і дідусі може запропонувати набагато більше, ніж просто естетику гарного зовнішнього вигляду.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.