До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Картаті сукні в колекціях осінь-зима 2020/2021

Карта — позасезонний принт, який традиційно набирає популярності з настанням осені. Прохолодна погода схиляє до вибору стильних образів з дрібною й великою картою. Прийдешнього сезону пропонуємо поповнити свій гардероб сукнями, прикрашеними культовими картатими візерунками, — від класичної шотландської карти "тартан" до сучасних варіацій візерунка "windowpane". Vogue.ua зібрав наймодніші картаті сукні в колекціях осінь-зима 2020/2021.

Prabal Gurung
Тартан

Легендарна шотландська карта "тартан" цієї осені прикрасила колекції дизайнерів, нагадуючи про коріння британської моди. Gucci, наприклад, запропонували класичне прочитання візерунка в червоних, синіх і зелених відтінках — Алессандро Мікеле представив максісукню, що складається з мереживного молочного верху в стилі макраме й картатої спідниці А-силуету з тканини "тартан". Тим часом Victoria Beckham зробили ставку на сучасні ділові сукні сорочкового крою в складній інтерпретації шотландського візерунка.

Реклама
Victoria Beckham
Gucci
Windowpane

Одночасно сувора й елегантна карта "windowpane" бере свій початок ще із часів королеви Вікторії — тоді цим візерунком прикрашали різні предмети інтер’єру в королівській резиденції. Візерунок "windowpane" передбачає наявність широких проміжків між тонкими контрастними лініями, подібними до скла у віконній рамі. Цієї осені Alexander McQueen представили асиметричну сукню з "віконними картами" та шкіряними елементами, а Chloe показали сукню-сорочку з дрібним принтом для офісного дрес-коду.

Alexander McQueen
Chloe
Віші

Карта "віші", або як її ще називають "гінгем", цієї осені — один з найпопулярніших принтів у колекціях брендів. Принт, який раніше популяризувала Бріджит Бардо, знову розбурхує фантазію дизайнерів. Зокрема, Miu Miu показали елегантну сукню зі сміливим розрізом біля стегна й ошатним декольте, а Christian Dior зробили ставку на практичний повсякденний варіант — сукню з короткими рукавами, яку можна вдягнути як у парі із сорочкою, так і на голе тіло.

Miu Miu
Christian Dior

Vogue.ua зібрав 10 картатих суконь цього сезону.

<b>платья клетка</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.