До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сукня із заходом — найуніверсальніший фасон сезону

Уперше сукні із заходом представила американська модельєрка Клер Маккарделл у 30-х роках XX століття, проте широку популярність wrap dress дістали завдяки Діані фон Фюрстенберг у 70-х. Це й не дивно — така сукня-халат вигідно підкреслює фігуру, створюючи силует "пісочного годинника", і не обмежує рухів. Сукні із заходом не втратили актуальності й дотепер — дизайнери роблять їх частиною колекцій, а модниці охоче додають їх у гардероби.

Saint Laurent
Tory Burch
Amiri
Dolce&Gabbana

Відомо, що спершу сукні із заходом здебільшого шили з джерсі, але в колекціях осінь-зима 2020/2021 дизайнери представили найрізноманітніші тканини: від шовку, як у Dolce & Gabbana, і льону, як в Issey Miyake, до розкішного оксамиту, як у Saint Laurent. Довжина міді тримає першість, але й про трендові розрізи модні бренди не забули — такі моделі можна було побачити на показах Rag&Bone і Bevza. Одностайними дизайнери виявилися в тому, як обігрувати wrap dress: на подіумах майже повсюдно майоріли стилістичні ансамблі з масивними великокаліберними ланцюгами, високими шкіряними чоботами й невеликими геометричними сумками.

Реклама
Issey Miyake
Bevza
Rag&Bone

Особливу любов до суконь із заходом виявили й streetstyle-зірки. Крім уже класичних моделей із шовку й бавовни, модниці вибирали незвичні сукні-халати зі щільного деніму, шкіри та вовни. А високі чоботи стали надійними супутниками лаконічних образів it-girls.

<b>платья с запахом стрит</b>
Как носить платья с запахом стритстайл фото примеры осень 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.