До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Новий сезон: графік модних показів у 2021 році

У новій карантинній реальності покази мод перейшли переважно в цифровий формат. Попри організовані традиційні Тижні моди, заплановані на червень, липень і вересень, цього року бренди ухвалили власні часові межі й перенесли покази колекцій на кінець жовтня, листопада й навіть грудня.

Цей новий потік контенту обіцяє продовжитися й у 2021 році. Британська рада моди, виставка Pitti Uomo у Флоренції та паризька Федерація високої моди оголосили власні графіки показів на сезон осінь-зима 2021. Британська рада змістить звичні дати на три тижні в лютому, червні та вересні й проведе покази і чоловічих, і жіночих колекцій водночас. Лондон традиційно є першим містом показів чоловічих колекцій у січні, тому дизайнери мають обмаль часу на виробництво продукції у святкові дні. Найближчий Тиждень моди в Лондоні відбудеться з 19 по 23 лютого, якщо обмеження через Covid-19 не завадять.

Реклама
Burberry, осінь-зима 2020/2021

Pitti Uomo також змістила дати, щоб відповідати звичним шоу жіночих колекцій у лютому. "Ситуація все ще занадто невизначена, щоб Pitti Uomo розпочалася 12 січня, як спершу планувалося", — зазначив Клаудіо Марензі в пресрелізі. Тепер виставка проходитиме з 21 по 23 лютого у Флоренції.

Dior Couture, весна 2020

Тижні чоловічої моди в Мілані й Парижі в січні триватимуть — поки що. Мілан запланований на 15—19 січня, а офіційні дати Парижа — 19—24 січня. Кутюрні шоу пройдуть з 25 по 28 січня. Очікується, що ці покази будуть переважно цифровими, а рідкісні заходи в реальному світі відбуватимуться з дотриманням суворих санітарних правил.

Текст: Steff Yotka

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.