До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Морські мотиви в колекціях весна-літо 2020

Морські мотиви з року в рік з’являються в колекціях дизайнерів, нагадуючи про настання літа. Сорочка-тільник, мотузкові пояси, сумки, виготовлені на манір рибальських сіток, прикраси з мушлями й колірна гама океану — головні елементи класичного прочитання морського стилю, який цього літа особливо актуальний. Vogue.ua зібрав речі й аксесуари в колекціях дизайнерів, натхнені морським стилем.

Philosophy di Lorenzo Serafini
Смугастий візерунок

Літні образи, прикрашені морською смужкою, відразу навівають відчуття легкого морського бризу й теплого піску під ногами. Саме тому дизайнери віддають перевагу смугастому принту в літню пору. У 1930-х Коко Шанель популяризувала одяг у морську смужку і надала йому нового значення. Відтоді смугастий візерунок стали носити не тільки моряки, а й дівчата. Через десятки років цей легендарний принт, як і раніше, прикрашає колекції французького модного Дому. Цього літа морська смужка прикрасила кардигани й футболки Chanel. У колекції Tory Burch з’явилися базові футболки-тільники, а у Philosophy di Lorenzo Serafini — легкі напівпрозорі сукні синьо-білого смугастого принту.

Реклама
тельняшка 2020Tory Burch
тельняшка 2020Philosophy di Lorenzo Serafini
тельняшка 2020Chanel
Великі морські мушлі

Вже кілька сезонів поспіль ювелірні підвіски, сережки й браслети з мушель очолюють рейтинг найбажаніших прикрас. Цього літа ситуація не змінилася, але з’явилися деякі зміни в розмірі — тепер модно носити прикраси з великими мушлями. Prada цього сезону представили масивні морські кольє й сережки у формі великих мушель, які бренд пропонує комбінувати з рибальськими панамами. Balenciaga показали великі сережки, подібні до мушель морських гребінців, з логотипом бренду в постмодерністському стилі. Тим часом Ulla Jonson продемонстрували прикраси в богемному стилі — вишукане кольє з усіляким коштовним камінням, перламутровими елементами й великими морськими мушлями різних форм і розмірів.

украшения с ракушкамиPrada
украшения с ракушкамиUlla Johnson
украшения с ракушкамиBalenciaga
Мотузкові пояси

Морська тематика цього літа читається не тільки через футболки-тільники та прикраси з мушлями, а й через призму мотузкових поясів. На перший погляд абсолютно непрактичний аксесуар легко впишеться в літній ансамбль і додасть образу морського флеру. За прикладом Valentino можна прикрасити бавовняну сукню мотузковим аксесуаром, Christian Dior радять підкреслити лінію талії за допомогою морського пояса, а Roland Mouret пропонують затягнути аксесуар у штани замість класичного ременя.

веревочные пояса 2020Valentino
веревочные поясаChristian Dior
Roland Mouret
Рибальські сітки

Безформні авоськи, сумки-відра й об’ємні шопери як рибальські сітки — модний аксесуар літнього сезону 2020 року, який з’явився в колекціях багатьох брендів. Так, Marine Serre представили в’язані авоськи для міських прогулянок, Altuzarra зробили ставку на яскраві шопери, з якими буде комфортно піти на пляж, а Stella Mccartney показали практичну модель, скомбінувавши елементи великої сітки зі шкіряним дном сумки.

авоськи 2020Stella Mccartney

авоськи 2020 Altuzarra
авоськи 2020Marine Serre
Відтінки моря

Синя кольорова палітра й легкі струмливі тканини традиційно викликають асоціації з морським сезоном. Так, у колекції Alberta Ferretti представлені образи з ніжного шифону глибокого синього відтінку, які пасуватимуть до вечірніх виходів, у Boss можна зустріти асиметричну сукню для повсякденних зустрічей, а в Stella Mccartney легку сукню зі сміливим декольте відтінку морської блакиті.

Alberta Ferretti
Boss
Stella Mccartney

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.