До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як вписати шовкові хустки-бандани в зимовий гардероб

У сезоні осінь-зима 2020/2021 в моду повертається один з гучних трендів 1990-х, а саме ефектні бандани. Їх охоче носили Вікторія Бекхем, Крістіна Агілера та Брітні Спірс. Нині тренд знову повернувся на модну арену, а бандани залюбки приміряють Дуа Ліпа, Шарлотта Казірагі й Белла Гадід. У колекціях дизайнерів з’явилися всілякі стилізації зимових образів з банданами — від ділових ансамблів до вечірнього вбрання. Vogue.ua вибрав 5 способів, із чим носити шовкові хустки-бандани цього сезону.

Lanvin
З діловим костюмом

Спідничні й брючні костюми — класика ділового дрес-коду й улюблений одяг модниць, адже їх можна стилізувати по-різному залежно від випадку. Якщо вдень доречно вдягнути строгий костюм із сорочкою й лодочками на ділову зустріч, то ввечері хочеться додати грайливості та бунтарства. Із цим завданням легко впорається шовкова хустка, яку можна пов’язати на голову за принципом бандани. Додаємо білі кеди й абсолютно новий образ готовий. Приклади, як поєднувати бандану з костюмами, продемонстрували Christian Dior у колекції осінь-зима 2020/2021.

Реклама
Christian Dior
Christian Dior
З в’язаним кардиганом

Кардигани цієї зими посідають провідну позицію в гардеробах. Їхню популярність легко можна пояснити останніми подіями в усьому світі. Пандемія внесла свої корективи в модну індустрію та вплинула на переваги у виборі одягу. Дедалі більше брендів відходять від урочистих образів у бік практичних і базових речей. Так сталося і з колекцією Dolce & Gabbana. Бренд представив велику трикотажну лінійку, головне місце в якій належить затишним кардиганам і в’язаним ансамблям. Щоб одночасно прикрасити й зігріти голову в зимові морози, творчий дует Стефано Габбани й Доменіко Дольче пропонує дівчатам доповнювати образи вовняними банданами.

Dolce & Gabbana
Marc Jacobs
Christian Dior
З елегантною сукнею

Помилково вважати, що бандани неможливо поєднувати із сукнями. Тепер модні бренди засвідчують на власному прикладі, що бандани — це передусім універсальний аксесуар. Марк Джейкобс, зокрема, не бачить обмежень у тому, щоб вписати хустку в елегантний вечірній образ у стилі 1960-х, а Christian Dior за допомогою бандани й золотих прикрас додає піратської естетики романтичній сукні.

Marc Jacobs
Christian Dior
З денімом

Денім і бандани — одні з головних модних кодів рок-естетики, які йшли пліч-о-пліч не один сезон. У 1990-х вони стали популярні серед рок-гуртів і відтоді нерозлучні. Цієї зими дизайнери пропонують згадати про це легендарне поєднання. Jacquemus обіграли білий денім, бавовняну бандану, трикотажний топ і лаконічне oversize-пальто, а Christian Dior зробили ставку на поєднання широких синіх джинсів, светра в стилі препі й бунтарської бандани.

Christian Dior
Jacquemus
Із шубами й бомберами з екохутра

Бандани мають стильний вигляд і з верхнім одягом. Якщо ви не прихильниця об’ємних головних уборів у вигляді "дутих косинок" або в’язаних шапок, шовкова хустка буде найкращим рішенням. До того ж від неї не електризуватиметься волосся та не псуватиметься укладка. Банданою можна обіграти образ, що складається з картатих широких штанів, напівпрозорої блузи й хутряного бомбера, надихнувшись образами з колекції Марії Грації К’юрі. Або накинути на плечі модну шубу зі штучного хутра і пов’язати бандану з кашеміру за прикладом Марка Джейкобса.

Christian Dior
Marc Jacobs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.